Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
▼
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
január
(17)
- Liebster díj újra:-)
- Menü :)
- Liebster blog díj
- Nekibuzdulva!
- Nosztalgia bőrsajt és kocsonya
- Gasztrohoroszkóp - Nyilas
- Gasztrohoroszkóp - Halak
- Gasztrohoroszkóp - Vízöntő
- Gasztrohoroszkóp - Bak
- Gasztrohoroszkóp - Skorpió
- Gasztrohoroszkóp - Mérleg
- Gasztrohoroszkóp - Szűz
- Tojással töltött paradicsom
- Csirkemell sütőtökkel
- Brútusz-Tücsök
- Fagyasztott hájas tészta
- Megjelent az Erdélyi Konyha 2011-es falinaptára
2011. január 24.
Gasztrohoroszkóp - Nyilas
Published :
17:19
Pörög mellette az élet, sok barátja és nagy rokonsága van. A gasztronómia előkelő helyet foglal el életében. Konyháját sosem a látszat kedvéért rendezi be, elvárása, hogy minden kéznél legyen, de ne legyen kéz alatt, így szívesen pakolja meg a polcokat, a falat mindenféle konyhai kellékkel. Egyetlen felesleges dolgot sem tárol, ennek ellenére egy kicsit rendetlen. Ételei különleges egyvelege a hagyományos és a modern konyhának, ezért sokszor merőben más kerül ki a fazékból, mint azt az eredeti recept megkívánná. Széles ismeretségi köre miatt sokszor fogad vendégeket, ha váratlanul meglepik, a kevésből is nagyszerű ételt készít. Nagyon figyelmes házigazda, egészen biztos, hogy sokkal több ételt készít, mint amennyit fogyasztanak. Vendégeinek, távozásakor a maradékot elcsomagolja. Vendégként kedveli a pompás lakomákat, de nem méregdrága ételekre vágyik, inkább változatos, ízletes vacsorára számít.
Fűszerek közül elsőbbségben részesíti a leveles fűszereket, mint a petrezselyem, a majoránna, a tárkony, a kapor, de előszeretettel használ fokhagymát, ritkábban gyömbért.
Gyógynövénye az ókori nép körében a boldogság szimbólumaként emlegetett majoránna. Szüksége is volna erre, hiszen hajlamos arra, hogy kiterjedt közösségi élete ellenére magányba burkolózzon. Magas vérnyomástól szenvedők kerüljék teaként való felhasználását. Citromfűvel, kamillával 1:1 arányban nyugtató, idegcsillapító hatású.
A 2011-es év szellemisége
A tőle megszokott lendülettel kezd az évnek, energiája most is kifogyhatatlannak tűnik. 2011-ben egy kicsit színesebben látja a világot, mint máskor, így hangulata sokkal jobbnak ígérkezik. Elérkezett addig a pontig, amikor úgy érzi, változásra vágyik, de sajnos nem sok lehetősége adódik majd arra, hogy kiszálljon, túl sok dolgot tart a kezében egyszerre ahhoz, hogy mindet felrúgja. Munkájában előfordul majd néhány vita, amit ő egyszerűen lezár azzal, hogy nem hajlandó lekicsinylő veszekedésbe belemenni. Ettől ellenfele még dühösebbé válhat, és megpróbálhat ellene áskálódni. A Nyilas higgadtsága azonban meggyőzőbb, így valószínűleg csak kellemetlenségektől kell tartania, komolyabb következményekkel nem kell számolnia. A házas Nyilas egy kissé unalmasnak tartja az egyforma hétköznapokat, így kedvesét előzetes figyelmeztetés nélkül különféle helyzeteke lé állítja, és csalódott lesz, ha az nem szívesen vesz részt azokban. A magányos Nyilasnak nem akaródzik társat keresni, akkor sem, ha néha hiányzik neki egy megértő partner. ha nem változtat, magányos év elé nézhet, ez pedig sajnos sokszor jár lehangoltsággal.
Nyilas-menü:
Erdélyi húsgombóc-leves
Svéd fasírt szalmakrumplival és erdei gyümölcs öntettel
Rigójancsi
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Hozzávalók: 1 liba zúzája, mája, ha szeretjük szíve, esetleg a szárny középső része, kisebb darabokra vágva, 1 hagyma, 1 kisebb répa, zsirad...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
7 megjegyzés:
hmmm.többnyire talált a leírás. köszi:-)
Nagyon örülök:-)
Köszönöm:-)
Hihihi...van jónéhány találat:)) netán te is nyilas vagy?:)))
Vízöntő vagyok:-)
Elolvastam, az sem rossz!:)
Szia Hajnalka!
Én nyilas jegyű vagyok és rám nagyon jellemző ez a leírás! mivel nagyon kezdő vagyok szeretném megkérdezni, hogy elvihetem e az oldalsávomba ? ha nem az sem gond csak szeretném megtudni. ámbár még a technikáját sem tudom...köszönöm
Kedves Andicsek, én köszönöm, ha tetszik, hiszen ezért csinálom:-) Természetesen elviheted:-)Ha nem boldogulsz, írj nekem, segítek beilleszteni:-)
Megjegyzés küldése