Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
▼
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
január
(17)
- Liebster díj újra:-)
- Menü :)
- Liebster blog díj
- Nekibuzdulva!
- Nosztalgia bőrsajt és kocsonya
- Gasztrohoroszkóp - Nyilas
- Gasztrohoroszkóp - Halak
- Gasztrohoroszkóp - Vízöntő
- Gasztrohoroszkóp - Bak
- Gasztrohoroszkóp - Skorpió
- Gasztrohoroszkóp - Mérleg
- Gasztrohoroszkóp - Szűz
- Tojással töltött paradicsom
- Csirkemell sütőtökkel
- Brútusz-Tücsök
- Fagyasztott hájas tészta
- Megjelent az Erdélyi Konyha 2011-es falinaptára
2011. január 22.
Tojással töltött paradicsom
Published :
21:41
Elég ritkán jelentkezem mostanában, de közben azért készítek újdonságokat. Az egyik ez a töltött paradicsom, amit gyerekeim nagy örömmel fogadtak, mivel mindent szeretnek, ami tojással készül:-)
Finom, ízletes, mutatós:-)
Hozzávalók:
8 közepes paradicsom, 8 tojás, 8 szép szelet kolozsvári szalonna, só, bors, esetleg némi ételízesítő.
A megmosott paradicsomok tetejét éles késsel vágjuk le, belsejüket kaparjuk ki. Szórjuk be sóval, hagyjuk állni 10 percig. Közben egy tűzálló edényt kenjünk ki zsiradékkal. A paradicsomban esetleg felgyűlő nedvet öntsük ki, majd óvatosan, hogy ne repedjenek szét, béleljük ki egy-egy szelet szalonnával. Állítsuk bele az edénybe, majd üssünk bele egy-egy tojást. A tetejüket sóval, borssal szórjuk meg, aki szereti, ételízesítőt is használhat. Toljuk forró sütőbe, és süssük, míg a paradicsom teljesen megpuhul, és a tojás teteje is szépen megpirul. Nyers salátával, pirítóssal kínáljuk, jól illik hozzá a zöldhagyma.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Azt gondolom, nem tévedek, ha azt mondom, hogy egyetlen oka van annak, hogy a hájas tészták még nem mentek ki a divatból, ez pedig a ragaszk...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
5 megjegyzés:
hmmm..ez olyan jó lehet. a blogod új ruhája is csini.
Finom biztos!
Köszönöm:)
De nem túl csini, ugye? :))
Pont jó.
Közben váltottam ám, az előző valami barack-rózsaszín volt, cseresznyevirágokkal (azt hiszem). De rájöttem, hogy mégsem az az igazi:-)
És köszönöm, ez az új már nekem is tetszik:-)
Megjegyzés küldése