Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
-
▼
szeptember
(19)
- Kreatív blogger-díj - mint a filmekben! :-)
- Házi csokoládé és Ottis kókuszsütije!
- Jó lesz!
- Töltött paprika erős, fűszeres paradicsommártásban
- Sültpaprika saláta
- Citrommázas répaszelet
- Gombás, tejfölös tészta
- Sajtos paradicsomleves
- Édes-savanykás paradicsomleves tésztával
- Nyögvenyelős és társai, azaz krumpli a nagyi asztalán
- Képek - Szitakötő
- Képek - Felhők
- Kedvencünk, a csalamádé
- Barack és szilvalekvár
- Magozott meggy, sütibe, melléktermékként meggyször...
- Alma és körtekompót
- Cseresznye és meggykompót
- Téli eltevések
- Itt az ősz, és itt az új EK!
-
▼
szeptember
(19)
2010. szeptember 17.
Citrommázas répaszelet
Published :
14:54
Ki hinné, hogy finom? :-) Most először készítettem, de örök darab marad a receptjeim között. Illatos, fűszeres, egy kicsit karácsonyidéző hangulatot áraszt. Puha, omlós, még másnap is. Csak ajánlani tudom:-) Citrommáz nélkül is finom, de mázzal az igazi!:-)
Hozzávalók: 25 dkg sárgarépa, 23 dkg cukor, 20 dkg liszt, 10 dkg durvára vágott dió, 3 tojás, 1,5 dl olaj, 1 csomag vaníliacukor, 1kiskanálnyi szódabikarbóna, fél csomag sütőpor, 2 kiskanálnyi fahéj, csipetnyi só. A citrommázhoz: 13 dkg porcukor, 1 citrom lereszelt haja, 2 kiskanálnyi citromlé, 1 dkg vaj, 2 kanál tej.
Elkészítése:
A tojásokat a cukrokkal és az olajjal kavarjuk habosra. Turmixgépben gyorsan elkészül. Dolgozzuk hozzá a sütőporral és a szódabikarbónával elkavart lisztet, fahéjat, amikor szép sima, adjuk hozzá a lereszelt répát, végül a diót is. sütőpapírral bélelt tepsiben, közepes tűznél, körülbelül 40-45 perc alatt süssük készre. Forrón nem szabad felvágni, mivel túl omlós. Körülbelül 20 perc hűlés után szépen szeletelhető.
Addig készítsük el a citrommázat. Ehhez vízgőz felett melegítsük össze a hozzávalókat, majd amikor a cukor is teljesen elolvadt, és szép sima mázat kapunk, vegyük le, és kenjük rá a tésztára.
Citrommáz nélkül is készülhet, akár porcukorral megszórva is hálás sütemény.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
1 megjegyzés:
Nagyon klassz recept, és kell az a máz!:)
Megjegyzés küldése