Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
2012. október 16.
Csokis csokitorta
Published :
14:02
Nem tudom hányan lehetnek, akik ne szeretnék a csokit. Persze ismerek ilyet, rá is szoktam csodálkozni rendesen... Na, a viccet félretéve, ez a torta még anyukámnak is ízlett, márpedig ha valaki, akkor ő aztán mindent utál, ami kakaós. Igaz, épp csak megkóstolta, de ez tőle máris több, mint önfeláldozás.
Nagyon csokis, nagyon magát etető sütemény, kapucsínóval pedig igazi élmény:-)
Vasárnap csokoládétorta
Hozzávalók egy közepes tortaformához, a tésztához: 20 dkg csokoládé, 10 dkg cukor, 10 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 evőkanál erős feketekávé, 1 sütőpor; a tetejére: 10 dkg csokoládé, 1 dl tejszín, 2 evőkanál víz, savanykás lekvár; a tálaláshoz és a díszítéshez 2 dl tejszínhab.
Elkészítése: Az apróra tört csokoládét a cukorral, a kávéval és a vajjal, gőz fölött felolvasztjuk, de épp csak addig, hogy simára kavarhassuk, nem szabad felforralni. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, a végén hozzáadjuk a tojások sárgáját, azzal is verjük kissé, majd a mixert félretesszük. Először kanalanként belekavarjuk a lisztet, mindig óvatosan eldolgozva, majd apránként hozzákavarjuk a csokoládés masszát és a sütőport. Kikent, kilisztezett formába öntjük, majd közepes, előmelegített sütőben körülbelül 35-40 perc alatt készre sütjük, rácsra borítjuk, kihűtjük.
A bevonathoz a csokoládét kis darabokra vágjuk, a tejszínnel és a vízzel felolvasztjuk. Közben a torta tetejét lekvárral lekenjük. A kenhetővé vált csokoládés glazúrt a tortára simítjuk. Elég hamar dermed, de az állaga nem kemény, hanem krémes, lágy lesz. A tortát keményre vert tejszínhab rózsával díszítjük, és további tejszínhabbal kínáljuk. Nagyon finom, valósi csokoládé ízű sütemény.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Azt gondolom, nem tévedek, ha azt mondom, hogy egyetlen oka van annak, hogy a hájas tészták még nem mentek ki a divatból, ez pedig a ragaszk...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
7 megjegyzés:
A kávé porkávé vagy lefőzött folyékony kávé?hi
(Szerintem lefőzött kávé, mert az írja "2 evőkanál erős feketekávé")
Nagyon guszta lett a csokitorta:)
Igen, lefőzött kávé:-)
Köszönöm szépen Roza:-)
Nálunk nagy keletje van az efféle csokis süteményeknek.
Nagyon finom lehet ez a torta, a zacherhez hasonlít!
Nagyon nyami! Meg is sütöm Jánosnak a szülinapjára. Szerintem a család kedvence lesz!
Megjegyzés küldése