2012. április 4.

Tojásdíszítés

Akinek nem elég a festés, amatoure tovább is gondolhatja a dolgot. Az alábbi tojások gyerekek közreműködésével történtek, így elég színesek lettek, de úgy gondolom, ezeknek talán épp a szépségük, na meg az együtt töltött idő.


A legnagyobb szükségünk némi kreativitásra lesz, de egy kis akarattal csodálatos, egyedi tojásokat készíthetünk. A pingált tojások készítése alatt minden kreativitásunkat kiélhetjük. Legjobb, ha kifújt tojásokra alkalmazzuk, de főtt tojásokon is remekelhetünk. A festéshez használjunk akril, hobbifestéket.



Ugyanezzel a festékkel készíthetünk alufóliás-pöttyös tojást is. Ehhez tépjünk egy nagyobb alufólia darabot, majd gyűrjük össze, aztán kibontogatva terítsük ki. Fessük be nekünk tetsző festékkel, majd a tojást belehelyezve óvatosan nyomkodjuk rá a fóliát. Finoman szedjük le róla, hogy el ne kenjük a festéket, majd hagyjuk megszáradni a tojásokat. Ha szeretnénk, több színnel is elvégezhetjük.


A karcolt tojás biztos sikert arat. Ehhez kedvünk szerint befestett tojásokra egy ceruza segítségével halványan megrajzoljuk a körvonalakat, majd ezeket egy éles késsel, nagy tűvel, vagy bármivel, ami kezünk alá áll, és képes vékony vonalakat karcolni a tojásba, kapargassuk le a festéket, minek nyomán előbukkan a tojás eredeti színe, és kialakul a karcolt ábra.


0 megjegyzés: