2011. március 15.

Kinder pingui


Sokszor készítem, jól lehűtve nagyon kedvelik a csibék:-)

Hozzávalók:
A tésztához: 10 dkg cukor, 5 tojás, 3-3 csapott kanál liszt, gríz, méz és kakaó, 1, 25 dl olaj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 0,25 dl tej.
A krémhez: 3,5 dl tejszín, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csomag habfix, negyed csomag zselatin, 1 kanál méz.
1 glazúr: 12 dkg étcsokoládé, 7 dkg vaj, 2 kanál olaj, 1 kanál liszt,.
2 glazúr: 20 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj, 3 kanál olaj, 1 kanál porcukor.

Elkészítése:
A sárgákat a cukorral kavarjuk, míg kifehéredik. Adjuk hozzá a többi alapanyagot, majd a tejjel és az olajjal kavarjuk el csomómentesen. Óvatosan forgassuk bele a keményre vert tojásfehérje habot. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsiben, két részben süssük ki. A papírt csak hűlés után szedjük le róla.
A tejszínhabot a vaníliás cukorra verjük kemény habbá, a legvégén adjuk hozzá a mézet és a habfixet. A negyed csomag zselatint az előírásnak megfelelően készítsük el, majd langyosra hűtve kanalanként adagoljuk a tejszínhabhoz. A krém felét kenjük az alsó lapra. Az 1-es glazúr hozzávalóit olvasszuk össze, majd langyosra hűtve kenjük a krémre. Tegyük hűtőbe, míg megdermed. Kenjük rá a maradék krémet, majd fedjük be a második tésztalappal. Könnyebb, ha a tésztát a papírral együtt emeljük a krémre, amit csak ezután húzunk le róla. Azaz a tészta alja kerül felülre. A 2-es glazúr hozzávalóit is olvasszuk össze, majd kenjük a tésztára. Hűtőben tartsuk. Pár óra után, vizes késsel szépen szeletelhető, de minden vágás után töröljük meg a kést.
Íze igen hasonlít a közkedvelt édességéhez.

4 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Nagyon guszta lett,nem csoda,hogy szeretik a csibéid:-)

Névtelen írta...

Nyami, de beleharapnék! :)

autumn írta...

Nagyon jól néz ki!!! Nyami. :)))

Fagyal Hajnalka írta...

Köszönöm szépen :-)