Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
▼
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
március
(24)
- Brassói aprópecsenye
- Néró aprósütemény
- Háromsoros krémes (élvezet)
- Pávaszem
- Szenzációs:-)
- Spenóttal töltött csirkemell
- Almás, fahéjas-habos sütemény
- Gasztrobloggerek videón!
- Na, ezt el..xykreh!!
- Kinder pingui
- Rizzsel töltött paradicsom, csirkemell falatkákkal
- Iskolakifli másképp
- Nyáridéző és házi nosztalgia
- Gasztrohoroszkóp
- Tanulok:-)
- Erdélyi Konyha
- Desszert
- Főétel
- Előétel
- Leves
- Fotó
- Vers
- Zene
- Spenóttal töltött csirkemell
2011. március 15.
Kinder pingui
Published :
20:09
Sokszor készítem, jól lehűtve nagyon kedvelik a csibék:-)
Hozzávalók:
A tésztához: 10 dkg cukor, 5 tojás, 3-3 csapott kanál liszt, gríz, méz és kakaó, 1, 25 dl olaj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 0,25 dl tej.
A krémhez: 3,5 dl tejszín, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csomag habfix, negyed csomag zselatin, 1 kanál méz.
1 glazúr: 12 dkg étcsokoládé, 7 dkg vaj, 2 kanál olaj, 1 kanál liszt,.
2 glazúr: 20 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj, 3 kanál olaj, 1 kanál porcukor.
Elkészítése:
A sárgákat a cukorral kavarjuk, míg kifehéredik. Adjuk hozzá a többi alapanyagot, majd a tejjel és az olajjal kavarjuk el csomómentesen. Óvatosan forgassuk bele a keményre vert tojásfehérje habot. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsiben, két részben süssük ki. A papírt csak hűlés után szedjük le róla.
A tejszínhabot a vaníliás cukorra verjük kemény habbá, a legvégén adjuk hozzá a mézet és a habfixet. A negyed csomag zselatint az előírásnak megfelelően készítsük el, majd langyosra hűtve kanalanként adagoljuk a tejszínhabhoz. A krém felét kenjük az alsó lapra. Az 1-es glazúr hozzávalóit olvasszuk össze, majd langyosra hűtve kenjük a krémre. Tegyük hűtőbe, míg megdermed. Kenjük rá a maradék krémet, majd fedjük be a második tésztalappal. Könnyebb, ha a tésztát a papírral együtt emeljük a krémre, amit csak ezután húzunk le róla. Azaz a tészta alja kerül felülre. A 2-es glazúr hozzávalóit is olvasszuk össze, majd kenjük a tésztára. Hűtőben tartsuk. Pár óra után, vizes késsel szépen szeletelhető, de minden vágás után töröljük meg a kést.
Íze igen hasonlít a közkedvelt édességéhez.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Azt gondolom, nem tévedek, ha azt mondom, hogy egyetlen oka van annak, hogy a hájas tészták még nem mentek ki a divatból, ez pedig a ragaszk...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
4 megjegyzés:
Nagyon guszta lett,nem csoda,hogy szeretik a csibéid:-)
Nyami, de beleharapnék! :)
Nagyon jól néz ki!!! Nyami. :)))
Köszönöm szépen :-)
Megjegyzés küldése