2011. március 23.

Brassói aprópecsenye


Köménymagosan most először:-)

Hozzávalók:
Fél kg disznóhús, 1 szép hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, só, bors, őrölt köménymag, pirospaprika, zsiradék, a körethez egy kg krumpli.

A felhevült zsiradékon forgassuk fehéredésig a kis kockára vágott húst, majd amikor a levét elfőtte, adjuk hozzá az apróra vágott hagymákat futtassuk meg, majd a pirospaprikával megszórva, és elkeverve engedjük fel kevés vízzel. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg köménymaggal, majd fedő alatt, lassú tűzön pároljuk készre. Nem szabad gyorsan főzni, mert úgy hamar elpárolog a leve, és fel kell tölteni vízzel. A lényeg az, hogy saját levében, lassan párolódjon.
Köretként a kis kockákra vágott krumplit pirítsuk ki hozzá. Savanyúsággal kínáljuk:-)

9 megjegyzés:

Gál Edith írta...

Nagyon-nagyon finom!!
Nagyon szeretjük!
Nagyon guszta!!

Hajnalka írta...

Köszönöm szépen:-)

Anikó írta...

Hajnalka, nézz be hozzám légyszíves, vár rád egy díjeső nagy szeretettel:-))))

Imádom a brassóit, én csak fokhagymával /1 egész fej/,borssal és pirospaprikával készítem és ugyanígy kockázott sült burgival, az egész család fő-fő kedvence nálunk.
Tücsi gyönyörű a képen:-)))))

Éva írta...

Jól néz ki, mi is nagyon szeretjük.A mi családunk hasábra vágott sült burgonyával és lecsót szoktam mellé még csinálni!

Bianka írta...

Nagyon guszta

autumn írta...

Kedves Hajnalka!
Nagyon-nagyon boldog névnapot kívánok Neked és köszöntelek egy csokor színes, illatos, tavaszi virággal!!! :)))))

Anikó írta...

Hajnalka, megint nézz be hozzám légyszíves, egy jó szóra:-))))

Éva írta...

Hajnalka, mindig várom hogy mit fogsz kreálni a konyhádban és nem csalódok.Biztos ismered ezt az új játékot"egy jó szóra"

Borga írta...

Kedves Hajnalka!Látom,már vár egy rakás díj,de kérlek,az enyémet is fogadd el.Én nem csatolok semmilyen kötelezettséget hozzá,csak szeretettel adom.Márcsak azért is,mert én is váradi vagyok!:)