2010. október 2.

Tejben pácolt csirkecombi




Egyik este a vacsoracsatában Csapó Gábor azt mondta, hogy ő minden formában szereti a csirkehúst, „tejben áztatva” is. Ez lehet, hogy mindenki másnak megunt pácolási forma, rám az abszolút újdonság erejével hatott. Másnap kivettem hat darab combit, kiolvadás után pedig elkészítettem neki a páclét, á lá szabadon. Került bele egy kis tárkonyos fűszerolaj, mustár, só, bors, és tej, hogy ellepje. A hűtőben egész nap pihent, majd este grillen megsütöttem, előtte borssal egy kicsit még megszórtam. Nekem nagyon bejött… teljesen új íz, omlós husi. Mellé krumplipürét és kapros savanyú uborka salátát készítettem. Fincsi.

9 megjegyzés:

Ildy írta...

Nagyon tetszik a pácod:)

Fagyal Hajnalka írta...

Hát, az íze sokkal jobb, mint az "áztatólé" színe:-))
Köszönöm:-)

Ottis írta...

Jó lett a kép is!Nekem olyan nehéz vonzó fotót készíteni a csirkecombról!!!

Juci írta...

Nem hiszed el , nálunk nem megy a pipi hús!
A csirkemell kisütve szezámosan egyedül azt hajlandóak elfogadni, na meg a cs.májat.
Hajnal ,én nagyon szeretem minden formában elkészítve, de most ahogy tálaltad igazán hívogató!

Nea írta...

Hajnalka, köszönöm a bejegyzést amit nálam hagytál. Ez a recept pedig egyszerűen fenséges.

Jutka írta...

Hmm, nagyon megéheztem ezt látva :)

Mónika írta...

Gyakran csinálom, én fokhagymás tejben áztatom. Isteni tényleg.

Fagyal Hajnalka írta...

Köszönöm:-)
Juci, nálam meg egyre inkább csak a csirke megy... szezámmagosan??! Megnézem,megvan nálad?

Mónika, nekem meg teljesen új volt ez a tejben áztatás. Vajon te hogy készíted?

Fagyal Hajnalka írta...

Nea, köszönöm szépen:-)