Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
2010. október 2.
Tejben pácolt csirkecombi
Published :
22:38
Egyik este a vacsoracsatában Csapó Gábor azt mondta, hogy ő minden formában szereti a csirkehúst, „tejben áztatva” is. Ez lehet, hogy mindenki másnak megunt pácolási forma, rám az abszolút újdonság erejével hatott. Másnap kivettem hat darab combit, kiolvadás után pedig elkészítettem neki a páclét, á lá szabadon. Került bele egy kis tárkonyos fűszerolaj, mustár, só, bors, és tej, hogy ellepje. A hűtőben egész nap pihent, majd este grillen megsütöttem, előtte borssal egy kicsit még megszórtam. Nekem nagyon bejött… teljesen új íz, omlós husi. Mellé krumplipürét és kapros savanyú uborka salátát készítettem. Fincsi.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
9 megjegyzés:
Nagyon tetszik a pácod:)
Hát, az íze sokkal jobb, mint az "áztatólé" színe:-))
Köszönöm:-)
Jó lett a kép is!Nekem olyan nehéz vonzó fotót készíteni a csirkecombról!!!
Nem hiszed el , nálunk nem megy a pipi hús!
A csirkemell kisütve szezámosan egyedül azt hajlandóak elfogadni, na meg a cs.májat.
Hajnal ,én nagyon szeretem minden formában elkészítve, de most ahogy tálaltad igazán hívogató!
Hajnalka, köszönöm a bejegyzést amit nálam hagytál. Ez a recept pedig egyszerűen fenséges.
Hmm, nagyon megéheztem ezt látva :)
Gyakran csinálom, én fokhagymás tejben áztatom. Isteni tényleg.
Köszönöm:-)
Juci, nálam meg egyre inkább csak a csirke megy... szezámmagosan??! Megnézem,megvan nálad?
Mónika, nekem meg teljesen új volt ez a tejben áztatás. Vajon te hogy készíted?
Nea, köszönöm szépen:-)
Megjegyzés küldése