Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
-
▼
szeptember
(19)
- Kreatív blogger-díj - mint a filmekben! :-)
- Házi csokoládé és Ottis kókuszsütije!
- Jó lesz!
- Töltött paprika erős, fűszeres paradicsommártásban
- Sültpaprika saláta
- Citrommázas répaszelet
- Gombás, tejfölös tészta
- Sajtos paradicsomleves
- Édes-savanykás paradicsomleves tésztával
- Nyögvenyelős és társai, azaz krumpli a nagyi asztalán
- Képek - Szitakötő
- Képek - Felhők
- Kedvencünk, a csalamádé
- Barack és szilvalekvár
- Magozott meggy, sütibe, melléktermékként meggyször...
- Alma és körtekompót
- Cseresznye és meggykompót
- Téli eltevések
- Itt az ősz, és itt az új EK!
-
▼
szeptember
(19)
2010. szeptember 16.
Édes-savanykás paradicsomleves tésztával
Published :
15:34
Gyermekéveim nagy dilemmája volt, hogy szeretem-e ezt a levest, de mai napig nem tudom eldönteni. Jól megvagyok nélküle, de néha kifejezetten jólesik. Húsos második fogás elé készítem, és úgy látom, a gyerekeim örökölték tőlem a határozatlanságot, azaz, fogalmuk sincs, hogy szeretik-e vagy sem. Van, hogy kétszer is kérnek, és van, hogy bele sem ütik a kanalat. Lehet, hogy ez a leves erősen hangulat - (gyomorsav) - függő? :-)
Hozzávalók:
1 kisebb fej hagyma, fél liter paradicsomlé, zsiradék, 1 kanál liszt, 1-1,5 dl tejföl, kevés bazsalikom, só, cukor, tetszés szerinti tészta, vagy rizs.
A hagymát vágjuk a lehető legkisebb kockákra, a zsiradékon futtassuk meg, majd engedjük fel a paradicsomlével. Forrás után főzzük 10 percig, sózzuk ízlés szerint, szórjuk meg kevés bazsalikommal. Közben főzzünk ki annyi tésztát, amilyen sűrűre szeretjük a levest. Egy kanálnyi lisztet kavarjunk simára a tejföllel, adjuk a forrásban lévő paradicsomos léhez, forraljuk fel, majd főzzük együtt 1-2 percig. Szűrjük le a tésztát, majd adjuk a leveshez. Cukrot mindenki saját ízlése szerint adjon a leveshez. Pirítóssal is kínálhatjuk, amit kedvünk szerint akár megkenhetünk fokhagymával is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
Hozzávalók: 1 liba zúzája, mája, ha szeretjük szíve, esetleg a szárny középső része, kisebb darabokra vágva, 1 hagyma, 1 kisebb répa, zsirad...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
1 megjegyzés:
Ha a tejfölt kihagyod egész ehető. Jézusom mennyi tejföl. Az imént dobtam ki egy liter levet, mert beletettem azt a sok tejfölt amit javasoltál.....
Nem jó a recept, nem ajánlom
Megjegyzés küldése