Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
-
▼
szeptember
(19)
- Kreatív blogger-díj - mint a filmekben! :-)
- Házi csokoládé és Ottis kókuszsütije!
- Jó lesz!
- Töltött paprika erős, fűszeres paradicsommártásban
- Sültpaprika saláta
- Citrommázas répaszelet
- Gombás, tejfölös tészta
- Sajtos paradicsomleves
- Édes-savanykás paradicsomleves tésztával
- Nyögvenyelős és társai, azaz krumpli a nagyi asztalán
- Képek - Szitakötő
- Képek - Felhők
- Kedvencünk, a csalamádé
- Barack és szilvalekvár
- Magozott meggy, sütibe, melléktermékként meggyször...
- Alma és körtekompót
- Cseresznye és meggykompót
- Téli eltevések
- Itt az ősz, és itt az új EK!
-
▼
szeptember
(19)
2010. szeptember 2.
Barack és szilvalekvár
Published :
0:16
A szép, érett gyümölcsöket természetesen alaposan megmossuk :-), majd, ha tudjuk, kézzel összetörjük, ha keményebb is van közte, azt ledaráljuk. Lassú tűzön, állandóan kavargatva feltesszük főni. Amikor úgy látjuk, hogy megsűrűsödött, a nyers gyümölcs kilójához 60 dkg-ot számítva, hozzáadjuk a cukrot. Azért nem előbb, mert a cukor hamar leég, megkeserítve az életünket. Együtt kavargassuk, míg eléri a kívánt sűrűséget, ez megint ízlés dolga. 5 kg gyümölcshöz számítsunk egy kávéskanálnyi befőzőport, ezt adjuk a lekvárhoz, még kavarjuk meg párszor, majd vegyük le a tűzről. A lekvárt feltétlenül száraz üvegekbe rakjuk, hogy csíra ne érhesse, és ne kezdjen el penészedni. Zárjuk le az üvegeket, majd azonnal állítsuk száraz dunsztba.
Ízlés szerint kevés citrommal játszhatunk az ízével. Sokan használnak dzsemfixet, anyukám ettől határozottan elvonatkoztatja magát.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
2 megjegyzés:
Hajnalka, mi az a befőzőpor???
Amit a kompótoknál, lekvároknál is írsz??
Anikó, szalicil, vagy sima befőzőpor, amit az üzletekben is lehet kapni. Azaz tartósítószer. Ezt a befőzőpor kifejezést csak mifelénk használnák?
Megjegyzés küldése