Ez a süti tényleg visszaadja a madártej élményt! :)
Hozzávalók a tésztához: 8 tojás fehérje, 8 evőkanál liszt, 8 evőkanál cukor, teáskanálnyi sütőpor.
Hozzávalók a krémhez: 25 dkg vaj, 8 tojás sárgája, 6 dl tej, 5 evőkanál liszt, 5 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás cukor.
A tetejére 3 dl tejszín.
Elkészítése:
A tojásokat szétválasszuk, a fehérjéket félkeményre verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a cukrot. Amikor kemény, ugyancsak kanalanként, óvatosan hozzákavarjuk a lisztet, a sütőport, majd papírral bélelt tepsiben készre sütjük.
A krémhez a tojások sárgáját a cukrokkal és a liszttel elkavarjuk, közben lassanként hozzá dolgozva a tejet is, vigyázva, nehogy megcsomósodjon. Gőz felett, (bátrabbak lassú tűzön) keményre főzzük. Néha megkavarva, hagyjuk kihűlni. Ezután krémesre kavarjuk a vajjal, és megkenjük vele a tésztalapot. A tejszínt keményre verjük, rásimítjuk a vaníliás krémre. Szeletelés előtt legalább 1 órára tegyük hűtőbe.
1 megjegyzés:
Még nem sütöttem, de a Tied gyönyörű. légies, színes! A madártejet meg imádom :D
Megjegyzés küldése