2012. április 4.

Madártej szelet


Ez a süti tényleg visszaadja a madártej élményt! :)

Hozzávalók a tésztához: 8 tojás fehérje, 8 evőkanál liszt, 8 evőkanál cukor, teáskanálnyi sütőpor.
Hozzávalók a krémhez: 25 dkg vaj, 8 tojás sárgája, 6 dl tej, 5 evőkanál liszt, 5 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás cukor.

A tetejére 3 dl tejszín.

Elkészítése:

A tojásokat szétválasszuk, a fehérjéket félkeményre verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a cukrot. Amikor kemény, ugyancsak kanalanként, óvatosan hozzákavarjuk a lisztet, a sütőport, majd papírral bélelt tepsiben készre sütjük.

A krémhez a tojások sárgáját a cukrokkal és a liszttel elkavarjuk, közben lassanként hozzá dolgozva a tejet is, vigyázva, nehogy megcsomósodjon. Gőz felett, (bátrabbak lassú tűzön) keményre főzzük. Néha megkavarva, hagyjuk kihűlni. Ezután krémesre kavarjuk a vajjal, és megkenjük vele a tésztalapot. A tejszínt keményre verjük, rásimítjuk a vaníliás krémre. Szeletelés előtt legalább 1 órára tegyük hűtőbe.

1 megjegyzés:

Vicuska írta...

Még nem sütöttem, de a Tied gyönyörű. légies, színes! A madártejet meg imádom :D