Hozzávalók: 20 dkg gomba, 8 db felső comb, 4 gerezd fokhagyma, 3 nagy paradicsom, 1 zöld és 1 piros paprika, 1 közepes hagyma, só, bors, friss, vagy szárított bazsalikom és petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A combokat éles késsel kicsontozzuk, majd kétfelé vágjuk, szárazra törölgetjük. Forró zsiradékon mindkét oldalán 2 percig sütjük, közben vigyázzunk, nehogy leégjen. Kiszedjük, majd helyébe dobjuk az apróra vágott vöröshagymát, ezt is megdinszteljük. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a vékonyra vágott fokhagymát és a kis kockákra vágott paprikát is. Együtt dinszteljük pár percig, majd ezeket egy hőálló edénybe szedjük át. A zsiradékban most a kisebb szeletekre vágott gombát pároljuk körülbelül 10 percig. A végén ezt is hozzáadjuk a zöldségekhez. A tetejére kockázzuk a paradicsomot, sóval, borssal, a fűszerekkel megszórjuk. A húst is megszórjuk sóval, borssal, és a zöldségekre helyezzük, aláöntünk 1 dl vizet. Lefedve sütjük 20 percig, közben néha megforgatjuk. Ezután a fedőt levesszük, és úgy sütjük tovább, míg a hús megpuhul. Ha a víz elfőne, közben utána pótoljuk. Tört vagy darabos krumplival is kínálhatjuk, de jól illik mellé a puliszka.
Megjegyzés: Természetesen csontos hússal, egész combból, de akár feldarabolt csirkéből is készíthetjük.
3 megjegyzés:
Ezt én is beleveszem a jövő heti menübe!
Jó ez az új háttér!Meg a bemutatkozó szöveged:)
Ezt én is nagyon kedvelem, variálgatom. Tudod, mivel szoktam feldobni az ízét- egy kis füstölt szalonnával, amit közé csempészek. A füstös íz átjárja a húst, a zöldségeket, mmm, nagyon finom ám. A hagymát félbevágva dobálom közé, jó sokat.
Köszi szépen Borga, Vicuska, nem is lehet rossz szalonnával, ki is fogom próbálni. Kipirítom és azon forgatom meg a combokat is...Hm, fincsi lesz. Én a hagymát sütni szoktam félben, de a lányom pl imádja húslevesben, biztosan így is fonom. Jó ötlet!
Megjegyzés küldése