Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
▼
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
március
(24)
- Brassói aprópecsenye
- Néró aprósütemény
- Háromsoros krémes (élvezet)
- Pávaszem
- Szenzációs:-)
- Spenóttal töltött csirkemell
- Almás, fahéjas-habos sütemény
- Gasztrobloggerek videón!
- Na, ezt el..xykreh!!
- Kinder pingui
- Rizzsel töltött paradicsom, csirkemell falatkákkal
- Iskolakifli másképp
- Nyáridéző és házi nosztalgia
- Gasztrohoroszkóp
- Tanulok:-)
- Erdélyi Konyha
- Desszert
- Főétel
- Előétel
- Leves
- Fotó
- Vers
- Zene
- Spenóttal töltött csirkemell
2011. március 15.
Rizzsel töltött paradicsom, csirkemell falatkákkal
Published :
18:13
Hozzávalók:
80 dkg csirkemell, 12 dkg rizs, 8 szép paradicsom, kevés zsiradék, bazsalikom, só, bors, csirkefűszer, ételízesítő.
A húst vágjuk ujjnyi hosszú, kicsit szélesebb darabokra. Szórjuk meg a csirkefűszerekkel, letakarva tegyük be a hűtőbe, néha kavarjuk össze. A rizst kevés zsiradékon pirítsuk, míg üvegessé válik, és elkezd pirulni, adjuk hozzá az ételízesítőt, párszor kavarjuk el együtt, majd töltsük fel a rizs négyszeresének megfelelő vízzel. Lefedve, lassú lángon pároljuk. Ha esetleg nem lenne elég a víz, töltsünk utána, de vigyázzunk, a víznek el kell főnie, hogy a rizsszemek szépen pergősek legyenek, azaz, ne álljanak össze.
A paradicsomok tetejét vágjuk le, belsejüket kaparjuk ki, majd sóval szórjuk meg. 10 perc állás után töltsük meg a rizzsel, majd kalapjukat visszaillesztve, tegyük egy kikent tepsi egyik felébe. A másik felére rakjuk ki a húst, majd az egészet együtt toljuk be a sütőbe. Körülbelül 25-30 perc alatt elkészül.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Azt gondolom, nem tévedek, ha azt mondom, hogy egyetlen oka van annak, hogy a hájas tészták még nem mentek ki a divatból, ez pedig a ragaszk...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
3 megjegyzés:
Biztos finom volt, nagyon ínycsiklandóan néz ki.
Nagyon guszta biztos nagyon finom is!
Nagyon guszta, biztos finom!
Megjegyzés küldése