Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
▼
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
március
(24)
- Brassói aprópecsenye
- Néró aprósütemény
- Háromsoros krémes (élvezet)
- Pávaszem
- Szenzációs:-)
- Spenóttal töltött csirkemell
- Almás, fahéjas-habos sütemény
- Gasztrobloggerek videón!
- Na, ezt el..xykreh!!
- Kinder pingui
- Rizzsel töltött paradicsom, csirkemell falatkákkal
- Iskolakifli másképp
- Nyáridéző és házi nosztalgia
- Gasztrohoroszkóp
- Tanulok:-)
- Erdélyi Konyha
- Desszert
- Főétel
- Előétel
- Leves
- Fotó
- Vers
- Zene
- Spenóttal töltött csirkemell
2011. március 11.
Iskolakifli másképp
Published :
9:27
Hozzávalók: 4 db iskolai kifli, 3 tojás, egy köteg retek, egy fél kisebb kígyóuborka, 3 szál zöldhagyma, só, bors.
Elkészítése:
Először készítsük el a salátát. A hozzávalókat vágjuk vékony karikákra, a hagyma szárát is adjuk hozzá. Akkor finom, ha enyhén érzik rajta a hagyma íze. Sózzuk be, tegyük félre.
A kiflit vágjuk kisujjnyi karikákra. A tojást ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd verjük fel. Forgassuk meg benne a kifli karikákat, ízletes, tápláló, kitűnő reggeli.
Megjegyzés: természetesen bármilyen más kifliből elkészíthető, de akár kenyérrel is ugyanolyan finom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
Hozzávalók: 1 liba zúzája, mája, ha szeretjük szíve, esetleg a szárny középső része, kisebb darabokra vágva, 1 hagyma, 1 kisebb répa, zsirad...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
6 megjegyzés:
Nekünk is mindig a nyakunkon marad a sok kifli amit a lányom kap az oviban, ott nem eszik meg, itthol meg a kutyának sem kell. Én egyszer mákosgubát készítettem belőlük. ez a bundáskenyér salátával sem rossz ötlet.
Vagy így, vagy töltve szoktam elkészíteni, ha már felgyűl. De ha egyikhez sincs kedvem, felszeletelem, és kiszárítom, utána meg aprító gépben morzsát készítek belőle:-) Az nagyon jó vizesedős - gyümölcs töltelékes sütikhez.
Majd ezt a töltött változatos is szívesen olvasnám.
Én is felszeleteltem már párat, hogy ledaráljam morzsának. Enni nem csípem ez a kiflit, soha nem is csjptem, se nem édes se nem sós, mondjuk ezért nem rajongok a Húsvéti kalácsért sem, akkor szoktam csak készíteni az év többi részében nem.
Ez milyen jó ötlet!Nálunk is mindig felgyűlik a kifli,mert csak úgy magában ehetetlen.
A hétvégén sütöttem bundás kiflit én is :)
Mi is szeretjük:-) Most már jönnek a zöldségek a piacra, azzal az igazi:-)
Bár én egyszer már láttam, hogy cukrozva sütik... Nem tudom milyen lehet:-)
Megjegyzés küldése