2010. november 2.

Bounty, a jelenlegi kedvenc



A kókuszos dolgokkal én valahogy mindig úgy voltam, hogy nem szerettem őket. Fiam, lányom, na meg édesapám annál inkább. Egy-két hete azzal jött haza a lányom, hogy készítsek neki bountyt. Először jót mulattam rajta, még, hogy bounty házilag, de aztán átfutott az agyamon a talán… Találtam is egy jó receptet itt , bár én egy picit változtattam rajta. Hát, azt kell mondanom, hogy eszméletlen finom, és még nekem is ízlik. Első próbálkozásra kicsit szerencsétlenkedtem vele, de másodszorra rájöttem a titokra: a kész, felvágott kókusz szeleteket jól dermedő csokival kell megkenni, így az gyakorlatilag egy „lapot” ad az amúgy képlékeny masszának. Ezután már csak ügyesen, kézzel bele kell mártogatnia csokiba, és hagyni megszilárdulni.
Egy baja van csak ennek a bountynak… túl gyorsan elfogy. Őszintén merem ajánlani bárkinek, és ezúton is hálás szívvel gondolok Tündüsre a receptért:-)



Hozzávalók:

20 dkg kókuszreszelék, 15 dkg cukor, 10 dkg tejpor, 12,5 dkg margarin, 1,5 dl tej, 1 csomag zselatinpor, 2 csomag vanília.

A tejet a vajjal és a cukorral forraljuk fel, adjuk hozzá a kókuszt, és pár kavarásig főzzük együtt, ha nagyon száraz, pici tejet öntsünk még hozzá. Kavarjuk hozzá a zselatint, vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a tejport, majd egy alufóliával kibélelt tepsibe, ujjnyi vastagon simítsuk el. Kisebb tepsire lesz szükségünk. Tegyük hűtőbe, amikor jól megdermedt, a folpackkal együtt emeljük ki, késsel vágjuk hosszúkás szeletekre. Tetejüket kenjük le 10 dkg olvasztott csokival, amelybe diónyi vajat és 2-3 kanál vizet is tettünk. Türelmesen várjunk, amíg megdermed, a gyülekező gyerekeket is türelmesen hessegessük el, és magyarázzuk el nekik, hogy a fennmaradt három oldalt is be kell csokizni, és nem, nem elég ha csak a teteje csokis.
A megmentett darabokat ezután a felforrósított csokiba mártogassuk be, majd hagyjuk megdermedni. Másnapra mutatóba sem marad.



Kicsit setébb, kicsit sutább, de simán übereli a bolti:-)

14 megjegyzés:

sedith írta...

HAjnalka, hogy ez is micsoda ötlet!!!
Tudod, hogy "szaloncukor" is lehetne ebből? SZerintem én ki fogom annak próbálni!

Fagyal Hajnalka írta...

Na,épp erre gondoltam én is, amikor először kóstoltam. Tényleg finom, lehet, hogy én is házi szaloncukrot készítek majd... te, hogy ez micsoda ötlet! Keressünk szaloncukor recepteket, és készítsünk saját magunk:-) Neked nincsenek?

Dió Bisztró írta...

A Bounty árát figyelembe véve, ez egy nagyon jó megoldás:))))))nem beszélve arról, hogy mostanság kókusz rajongó lettem,persze csokival:(( köszönöm az ötletet, ki fogom próbálni, és gratulálok!!!

sedith írta...

Hajnalka, de van, aszalt gyümölcsökből. Tavaly azt csináltam! És idén is fogok. Érdemes idejében megcsinálni, hogy ne az ünnep előtt kelljen fennülni éjszaka, emrt eléggé időigényes. meg nálam még az is fontos, hogy a kicsik ne lássák, hogy én csinálom.:P

Fagyal Hajnalka írta...

Fenn van az oldaladon? Meg is néze, tényleg nagyon jó ötletnek tartom ezt a házi szaloncukor dolgot. Én a kiscsibékkel csinálnám, nagyon élvezik az ilyesmit, a mézeskalács házikó, meg kalácssütés már hagyomány nálunk:-)

Juci írta...

Gratulálok!

Nagyon szépen átrendezted a blogodat!
Tetszik nagyon!
A kókuszos finomság is ötletes!
Finom lehet!

Edó írta...

Hajnalka,te gontolatolvasó vagy:)Épp a napokban terveztem én is elkészíteni,mert emlékszem Ottinál is olyan guszták voltak.Nagyon fincsi lehet

Fagyal Hajnalka írta...

Ottisnál nem láttam. De finom, ízleni fog a kis angyalkáidnak, egész biztos vagyok benne :-)

Ildy írta...

Ügyes!:) Tuti jobb, mint a bolti.

Anna írta...

Édesanyámnak van jó szaloncukor reci, gyerekkoromban mindi otthon készítettük. Remélem megvan még.

Amúgy nagyon hálás vagyok ezért a receptért.
Gluténmentes diétával jó érzés "csak úgy" véletlenül is olyan receptre bukkanni amit felhasználhatok.
Hálásan köszönöm.
Üdv,
Anna

Gál Edith írta...

Ez nagyon nagyon finom lehet!!!

Fagyal Hajnalka írta...

Anna, keresd meg azt a receptet, biztosan bevált, ha családi recept:-)
Edith, köszönöm szépen, nekünk nagyon bejött:-)

Fagyal Hajnalka írta...

Sedit, itt http://edithreceptjei.blogspot.com/2009/12/szaloncukor-aszalt-gyumolcsokbol.html megtaláltam a nagyon jól hangzó szaloncukor receptet, ki is próbálom! Komolyan úgy döntöttem, hogy idén saját szaloncukor kerül a fára... a családom se nagyon fog orrolni emiatt, idén, húsvét előtt dobtam ki az utolsó szaloncukrokat, valahogy senkinek nemjöttek be ezek a mai, mű szaloncukrok. Emlékszem, annak idején, voltak azok az egyszerű, de nagyon finom, nem csak olyan cukor-édesítő és tartósítószerízű cuikorok, pl. a meggyes, amit imádtam:-)

Akartam a blogodon írni, a bejegyzésed után, de nem sikerült:-(

Gesztenye receptjei írta...

Nagyon klassz!
Ezt is ki kell próbálni.