Hozzávalók 4 személyre: 1-1 8 dl-es barack és meggykompót, 2
dl tejszínhab, fahéj.
Elkészítése: A gyümölcsöket külön-külön leturmixoljuk 1-1 dl
tejszínhabbal, majd annyi levet öntünk utána, hogy kellemes krémleves állagot
kapjunk. Egy kelyhet a kezünkbe véve féloldalt tartva kanalazzunk először az
egyikből, majd a kelyhet lassanként kiegyenesítve a másik levesből is. A
baracklevest fahéjjal megszórva, tejszínhabbal, meggyel díszítve, jól behűtve
kínáljuk.
Megjegyzés: gyerekek kedvenc levese, nyári forróságban
nagyon üdítő. Mivel a kompót eleve édes, cukrot már nem igényel.
3 megjegyzés:
Látványos tálalás.
Nagyon szép és igen finom lehet! Elöszőr azt hittem hogy puding?
Hobbychef, kösöznöm szépen. Éva, nagyon finom, főleg aki kedveli a jó édes ízeket. Egy kicsit sűrű a leves, de nagyon könnyű, olyan lágyabb tejszínhab jellegű.
Megjegyzés küldése