2012. augusztus 30.

Kétszínű gyümölcskrém-leves


Hozzávalók 4 személyre: 1-1 8 dl-es barack és meggykompót, 2 dl tejszínhab, fahéj.

Elkészítése: A gyümölcsöket külön-külön leturmixoljuk 1-1 dl tejszínhabbal, majd annyi levet öntünk utána, hogy kellemes krémleves állagot kapjunk. Egy kelyhet a kezünkbe véve féloldalt tartva kanalazzunk először az egyikből, majd a kelyhet lassanként kiegyenesítve a másik levesből is. A baracklevest fahéjjal megszórva, tejszínhabbal, meggyel díszítve, jól behűtve kínáljuk.

Megjegyzés: gyerekek kedvenc levese, nyári forróságban nagyon üdítő. Mivel a kompót eleve édes, cukrot már nem igényel.

3 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Látványos tálalás.

Éva írta...

Nagyon szép és igen finom lehet! Elöszőr azt hittem hogy puding?

Fagyal Hajnalka írta...

Hobbychef, kösöznöm szépen. Éva, nagyon finom, főleg aki kedveli a jó édes ízeket. Egy kicsit sűrű a leves, de nagyon könnyű, olyan lágyabb tejszínhab jellegű.