Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
2011. június 1.
Megjelent a júniusi Erdélyi Konyha!
Published :
17:39
Benne sok-sok nyári finomság. Idényzöldségek, pünkösdi finomságok, ballagásra, illetve sulibuliba valók várják az olvasókat.
Legújabb kolleginánk, Csatlós Erzsébet, Bornemisza Anna 1680-as szakácskönyvéből támasztott fel pár érdekes ételt. Igazán érdekes téma:-) Tőle találunk még újrahasznosított ételeket is.
Gál Edith nyálindító, szájban olvadó falatokkal, Péter Judit szabad tűzön készült pecsenyékkel, illetve szószokkal, mártásokkal készült. György Ottilia hideg ételeket kínál forró napokra, Hegyi-Gál Zsuzsa pedig a hosszú konyhai párolódástól óv bennünket gyorsan készülő idényzöldségekből összevarázsolt ételekkel.
Sütő Edith Tündérkert ajándékaival, Gergely Edit egészséges étrenddel adott hozzá a laphoz. Az Egészségünkre rovatban most a gyermekkori cukorbetegség veszélyeire hívja fel a figyelmet a lap dokinénije, Dr.Bagosi-Fazekas Beáta-Hajnalka, illetve az ételek tápértékeit boncolgatjuk.
Berecki Emőke megpróbálja eldönteni milyen bort is kellene innia, míg a vidám konyhasarokban a székely férfi esetéről kapunk némi információt....na nem Tóth Marival, hanem a zöldsalátával.
Gergely Edit, szemnek is kívánatos, illatos házi sütikkel emeli a lap színvonalát. A fentieken kívül a gyerekkonyhába is bepillanthatunk, a tinikonyhában két nagyon ügyes kezű kislánnyal, és a brióssal is megismerkedhetünk.
Aki kikapcsolódni vágyik megteheti azt a gasztronovella, a horoszkóp, a rejtvény vagy a sajtlexikon átlapozásával.
Végül, de semmiképp sem utolsó sorban Sütő Edit gyerekeknek készült tortáira hívnám fel a figyelmet, melyek láttán bármelyik kisgyereknek felcsillanna a szeme.
Őszintén kívánom, hogy a kedves olvasók ugyanolyan örömüket leljék az Erdélyi Konyha legújabb számában, mint mi találtunk annak összeállításakor!
U.i. Majd elfelejtettem: a címlapunk is szemet gyönyörködtető ám! :-)
És elfelejtettem: a lap Romániában az újságárusoknál már kapható, illetve Magyarországon itt megrendelhető.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Ma kivettem egy csomag karajt a fagyasztóból, de mire kiolvadt elment a kedvem a rántott hústól, ráadásul valami fűszeresre vágytam. Így kés...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
6 megjegyzés:
Köszi, Hajnalka, hogy megírtad, vihetem én is?
Köszönöm,hogy megírtad! Kapható az újságárusoknál is?
Különben meg... nagyon jó az oldalad új look-ja. Biztos sokat dolgoztál vele... Olyan régen szeretnék már én is újítani, rendszerezni, de sajna, nem volt időm eddig. Talán a vakációban... hátha...
Jaj, azt elfelejtettem írni! Természetesen kapható! :-)
Edith, persze, hogy viheted, ha szeretnéd. Nekem is tetszik az új kinézet, csak látod, én is elég rég foglalkoztam már vele:-(
Na kíváncsi is vagyok rá, most fizettem elő egy évre, várom, hogy küldjék majd, Alízt sajnálom, hogy már nincs, Gastrodamus ír még nektek ??, most hogy beszüntette a blogját valami sértődés miatt, nem tudom miről van ugyan szó, mi baja lett,csak félbemaradt egy jó kis krimi-novellája, azon mérgelődöm a férfiak hisztisebbek, mint a nők:-))))
Anikó! Nagyon remélem, hogy tetszeni fog a lapunk!
Gastrodamus még ír nekünk. Én nem tudok sértődésről, de az az igazság, hogy világ életemben én tudtam meg mindent utoljára! :-)Most viszont jelen van a tervezkedésekben:-)
Sokszor puszillak!
Megjegyzés küldése