2011. június 6.

Zöldhagyma-krémleves sajttal töltött kenyérrel


Hozzávalók: egy köteg zöldhagyma, szárával, 3 szem közepes nagyságú burgonya, ételízesítő, 1 dl tejföl, 1 kanál liszt; 8 szelet vékony szendvicskenyér, 4 szelet lapkasajt.

A zöldhagymát szárával együtt szeleteljük fel vékonyan, majd kevés zsiradékon futtassuk meg. Amikor sülni kezd, adjuk hozzá a kockára vágott krumplit, majd kavarjunk hozzá kevés ételízesítőt, és engedjük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Fedő alatt, lassú tűznél pároljuk készre. Amikor megpuhult a krumpli, pépesítsük, majd tegyük vissza a tűzre. Közben a tejfölt kavarjuk simára a liszttel, kevés vízzel hígítva kavarjuk a leveshez, együtt forraljuk fel. Ízlés dolga, ki milyen sűrűn szereti, a leves állagát további, hozzáadott vízzel állíthatjuk be. Ha még öntünk hozzá vizet, azzal mindenképp forraljuk fel.

Míg a leves elkészül, a szendvicskenyeret vajjal vékonyan kenjük meg, majd két-két szelet kenyér közé illesszünk egy-egy lapkasajtot. Melegszendvics-sütőbe téve pirítsuk meg, majd tetszés szerint akár így elkészítve, akár apró kockákra vágva kínáljuk a forró leveshez.

3 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta amit készítettél!

Éva írta...

Már annyira várom hogy mibe vágnál bele, és mindig csak ez jön be, hol van az a bejegyzésed?Valami zűr van a programmal megint?

Fagyal Hajnalka írta...

Kedves Éva,

az az igazság, hogy hirtelen fellobbanásból olyasmit írtam, amit már rég szerettem volna a személyiségjellemzésekkel kapcsolatban, csak aztán elfogyott a bátorságom, így levettem:-)