2011. június 1.

Megjelent a júniusi Erdélyi Konyha!


Benne sok-sok nyári finomság. Idényzöldségek, pünkösdi finomságok, ballagásra, illetve sulibuliba valók várják az olvasókat.
Legújabb kolleginánk, Csatlós Erzsébet, Bornemisza Anna 1680-as szakácskönyvéből támasztott fel pár érdekes ételt. Igazán érdekes téma:-) Tőle találunk még újrahasznosított ételeket is.
Gál Edith nyálindító, szájban olvadó falatokkal, Péter Judit szabad tűzön készült pecsenyékkel, illetve szószokkal, mártásokkal készült. György Ottilia hideg ételeket kínál forró napokra, Hegyi-Gál Zsuzsa pedig a hosszú konyhai párolódástól óv bennünket gyorsan készülő idényzöldségekből összevarázsolt ételekkel.
Sütő Edith Tündérkert ajándékaival, Gergely Edit egészséges étrenddel adott hozzá a laphoz. Az Egészségünkre rovatban most a gyermekkori cukorbetegség veszélyeire hívja fel a figyelmet a lap dokinénije, Dr.Bagosi-Fazekas Beáta-Hajnalka, illetve az ételek tápértékeit boncolgatjuk.
Berecki Emőke megpróbálja eldönteni milyen bort is kellene innia, míg a vidám konyhasarokban a székely férfi esetéről kapunk némi információt....na nem Tóth Marival, hanem a zöldsalátával.
Gergely Edit, szemnek is kívánatos, illatos házi sütikkel emeli a lap színvonalát. A fentieken kívül a gyerekkonyhába is bepillanthatunk, a tinikonyhában két nagyon ügyes kezű kislánnyal, és a brióssal is megismerkedhetünk.
Aki kikapcsolódni vágyik megteheti azt a gasztronovella, a horoszkóp, a rejtvény vagy a sajtlexikon átlapozásával.
Végül, de semmiképp sem utolsó sorban Sütő Edit gyerekeknek készült tortáira hívnám fel a figyelmet, melyek láttán bármelyik kisgyereknek felcsillanna a szeme.

Őszintén kívánom, hogy a kedves olvasók ugyanolyan örömüket leljék az Erdélyi Konyha legújabb számában, mint mi találtunk annak összeállításakor!

U.i. Majd elfelejtettem: a címlapunk is szemet gyönyörködtető ám! :-)

És elfelejtettem: a lap Romániában az újságárusoknál már kapható, illetve Magyarországon itt megrendelhető.

6 megjegyzés:

sedith írta...

Köszi, Hajnalka, hogy megírtad, vihetem én is?

Névtelen írta...

Köszönöm,hogy megírtad! Kapható az újságárusoknál is?

sedith írta...

Különben meg... nagyon jó az oldalad új look-ja. Biztos sokat dolgoztál vele... Olyan régen szeretnék már én is újítani, rendszerezni, de sajna, nem volt időm eddig. Talán a vakációban... hátha...

Fagyal Hajnalka írta...

Jaj, azt elfelejtettem írni! Természetesen kapható! :-)

Edith, persze, hogy viheted, ha szeretnéd. Nekem is tetszik az új kinézet, csak látod, én is elég rég foglalkoztam már vele:-(

Anikó írta...

Na kíváncsi is vagyok rá, most fizettem elő egy évre, várom, hogy küldjék majd, Alízt sajnálom, hogy már nincs, Gastrodamus ír még nektek ??, most hogy beszüntette a blogját valami sértődés miatt, nem tudom miről van ugyan szó, mi baja lett,csak félbemaradt egy jó kis krimi-novellája, azon mérgelődöm a férfiak hisztisebbek, mint a nők:-))))

Fagyal Hajnalka írta...

Anikó! Nagyon remélem, hogy tetszeni fog a lapunk!
Gastrodamus még ír nekünk. Én nem tudok sértődésről, de az az igazság, hogy világ életemben én tudtam meg mindent utoljára! :-)Most viszont jelen van a tervezkedésekben:-)
Sokszor puszillak!