2011. április 29.

Lehet egy kutya bánatbeteg?


A húsvéti vakáció előtti hétvégén is falun voltunk, miután hazajöttünk Tücsi kutyus, aki időközben a család igazi tagjává vált, és mindannyian imádjuk, két napig lógatta az orrát. A mostani vakációban mindkét gyerekem állandó szeretgetésének és játékának volt kitéve, több, mint egy hétig. Azonban a kutyus most már egész héten beteg volt. Anyukám ma kihívta hozzá az állatorvost is, aki csak holnap tud kijönni hozzá. Nem eszik, nem játszik, anyukám nadrágjának szárát sem akarja letépni, mi több, még a majorságot sem kergeti.
Csak ül egy helyben, bebújik a kis vackára.
Anyukám ma délután kivitte az utcára, hadd lássák a szomszédok is, hogy milyen a kiskutya. Amikor kimentek, jött az utcán két gyerek, és Tücsi farokcsóválva elkezdett szaladni feléjük, majd amikor odaért, lassan visszatötyögött a szüleimhez. Az egyik szomszédasszony játszani próbált vele, és állítólag a végére még meg is vidámodott egy kicsit. Most aztán anyukám szeretgeti...
Vajon tényleg bánatbeteg, ahogy a szomszédok mondták?

2 megjegyzés:

Anikó írta...

Igen, Hajnalka búsúl a gyerekeid után, akik állandóan foglalkoztak vele, hozzászokott. Édesanyádék nyilván nem érnek rá annyit foglalkozni vele, de kérd meg őket naponta egy bizonyos időben szánjanak rá egy félórát, órát, amikor dobáljanak neki egy kis labdát, hozza vissza, dícsérjék meg,ilyenkor sokat simogassák, amikor csak vele foglalkoznak. A kutya beletörődik, hogy nincs egésznapos programja, de várni fogja a megszokott időt és újra boldog kiegyensúlyozott lesz:-)))

Névtelen írta...

A kutyusom más gazdihoz kerul .Már több mint egy éve van velünk. Ha más gazdia lesz a banatbetegségben bele halhat?