2011. január 24.

Gasztrohoroszkóp - Bak



Talán ő az a jegy, aki nem szívesen főz, de ha mégis fakanalat ragad, asztalára különleges ételek kerülnek. Az amúgy hagyománytisztelő Bak szereti a kifejezetten különc ételeket, érdeklődik az ázsiai konyha iránt, még az általában került fűszereket, mint a kurkuma, koriander és csillagánizs is szívesen használja. Az egyszerű ételek híve, a félnapig tartó főzőcskézést nem neki találták ki. Szívesen vásárol félkész ételeket, hűtőjében általában mindig van némi vésztartalék ezekből. Nem szívesen sütöget, így desszertként is gyorsan készülő finomságokat készít. Ha vendégei jönnek, azok már előre számítanak rá, hogy egy újabb, különleges, gazdag menüsort kóstolhatnak végig. A vendégek fogadásával már akadhat némi gondja, hiszen ő nem az a típus, aki lesi minden kívánságukat, többször is kijelenti, hogy érezzék magukat otthon. Ezt néha oly mértékben komolyan is veszi, hogy ha valaki esetleg sót kér, közli melyik polcon találja a konyhában… vendégként is eszerint az elv szerint viselkedik, és nem érti, ha valaki felháborodik azon, amiért kiszolgálja magát.
Gyógynövénye a galajfélék. A Bak egyik kényes pontja a bőre, mely fáradt, petyhüdt és barnás árnyalatú lehet. Hölgyek tejoltó galajból, urak közönséges galajból készítsenek forrázatot, langyosan mosogassák vele érzékeny bőrfelületüket. A ragadós galaj teája tisztítja a vesét, mely ugyancsak nagyon jót tesz a veseproblémákra hajlamos Baknak, egyben csökkenti az idegességi alapú vérnyomást is.

A 2011-es év szellemisége

Az általában panaszkodós Bak számára egy olyan év kezdődik, mely során többször is elégedettség lesz úrrá rajta. A munkája ugyan sokszor fárasztja majd, de ha hajlandó beilleszkedni a csapatszellembe, nagy eredményeket érhet el, ráadásul kollégái véleménye is megváltozik az amúgy félrehúzódó Bakról. Toleránsabb és engedékenyebb lesz, a másokkal való jobb kapcsolat pedig saját életében is megnyugvást hoz. Az időnkénti kellemetlenségek fölött is könnyebben átsiklik, nem emészti magát fölöslegesen. Nem árt, ha odafigyel, és nem dobja egészen a lovak közé a gyeplőt, mert akadhatnak, akik kihasználják lazaságát, és megpróbálják rávenni olyasmire is, amihez semmi kedve nincs. Ilyenkor mondjon bátran nemet, ne féljen a következményektől, a tiszta szándékkal közeledők emiatt nem fognak megharagudni. A házasságban élő Bak partnere nagy örömmel veszi párja változásait, kapcsolatuk a szó szoros értelmében újjászülethet. Használják ezt ki, és töltsenek minél több időt egymással. A magányos Bak jó eséllyel indul párt keresni, a már működő kapcsolatok pedig komollyá válhatnak 2011-ben.

Bak-menü:
Bogyós gyümölcsleves (málna, szeder, stb.)
Borjúpaprikás kuszkusszal, savanyúsággal
Diókrémes sütemény

3 megjegyzés:

ildikebak írta...

:-))) már aszt hittem hogy a Bakokat ki felejted :-P de nemmm és köszi :-)
Viszont nem igazán igaz amit ír a Bakról (azaz rólam ) :-) nos én más Bak vagyok, aki igen is szeret főzni(ha van idő) mindenkinek a kívánságát lesem :-) igen aszt mondom érezze magát otthon mert az ember akkor érzi jól magát másnál :-) (saját vélemény), a menü a végen nem rossz most így gyorsan el is fogadnám :-)
Ésssssss nagyon teszik amit ír a 2011 évre :-)
Hajni köszönöm szépen :-) és nagyon szép és jó kellemes hetét kívánok neked :-) Millióóóóóóóóóóóóó puszika Ildi :-)

Fagyal Hajnalka írta...

Áhá, akkor innen van a bak, az ildike végén! :-) Most elkaptalak:-) Mondjuk rólad nem is mondtam volna, hogy Bak vagy. Azonban sokszor az aszcendens igencsak bekavar.. ha megírod mikor születtél, és hol, megmondom mi az aszcendensed. Abban talán jobban magadra ismersz:-)

Puszi, kis családodnak is:-)

ildikebak írta...

Huuuu haaaa :-P
1975 ian. 17 Nagyvárad Péntek reggel 10 óra )
Igen én egy érdekes Bak vagyok de van egy pár horoszkóp ami nagyon el is talál :-)
Amúgy igen Ildike az egy lánykori ismerősöm által becézett nevem :-P és a Bak az egyértelmű hogy különleges "bak" :-DDD
Kösziiii és puszaaaaaaa Ildi :-)