Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
-
▼
szeptember
(19)
- Kreatív blogger-díj - mint a filmekben! :-)
- Házi csokoládé és Ottis kókuszsütije!
- Jó lesz!
- Töltött paprika erős, fűszeres paradicsommártásban
- Sültpaprika saláta
- Citrommázas répaszelet
- Gombás, tejfölös tészta
- Sajtos paradicsomleves
- Édes-savanykás paradicsomleves tésztával
- Nyögvenyelős és társai, azaz krumpli a nagyi asztalán
- Képek - Szitakötő
- Képek - Felhők
- Kedvencünk, a csalamádé
- Barack és szilvalekvár
- Magozott meggy, sütibe, melléktermékként meggyször...
- Alma és körtekompót
- Cseresznye és meggykompót
- Téli eltevések
- Itt az ősz, és itt az új EK!
-
▼
szeptember
(19)
2010. szeptember 17.
Töltött paprika erős, fűszeres paradicsommártásban
Published :
15:02
Egyik kedvenc ételem a töltött paprika. Az alábbi recept nagyjából a véletlen műve. Töltött paprikát készítettem, és ugyan ki gondolta volna az ártatlannak kinéző paprikáról, ami édes paprikaként került hozzám, hogy erősen csípős. Az első döbbent falatok után rájöttem, hogy „ízlik ez nekem”, ahogy egy ismerősöm mondaná. Tovább gondoltam, így lett fűszeres a mártás, amivel nem árt óvatosan bánni, mivel ugye a jóból is megárt a sok:-)
Remélem ízleni fog, megéri kipróbálni, és természetesen saját szájíz után fűszerezgetni.
Jó étvágyat kívánok:-)
Hozzávalók:
8 közepes piros színű, hegyes végű, lehetőleg csípős paprika, 40 dkg darált hús, 8 dkg rizs, 1 nagyobb hagyma, valamint ízlés szerint csípős paprika, zöldkapor, zeller szára vagy zöldje, csombor, 1 gerezd fokhagyma, 1 kiskanálnyi pirospaprika, 10-15 dkg sűrített paradicsom, só, bors. A tálaláshoz tejföl.
A hagymát vágjuk apróra, kevés zsiradékon pirítsuk meg. Ha kész, adjuk hozzá a húst, a rizst, a pirospaprikát, sóval, borssal ízesítsük. A megmosott, kicsumázott, magházától megszabadított paprikákat töltsük meg a keverékkel, úgy, hogy legalább egy ujjnyit hagyjunk szabadon a paprikából, hogy a főzésközben dagadó rizsnek maradjon helye. A főzőedény aljába helyezzünk egy kisebb zellerszárat, kis ág csombort, vagy kevés szárított csombort, friss, vagy szárított zöldkaprot, majd a paprikákat helyezzük erre a fűszerágyra. Vigyázzunk arra, hogy ne essünk túlzásba, a túl sok fűszer élvezhetetlenné teszi az ételt. A paprikákat engedjük fel vízzel, amennyi ellepi, fedő alatt forraljuk fel, majd a legkisebb tűzön lassan pároljuk, míg elkészül.
A kész paprikákat szedjük ki, a levébe törjük bele a fokhagymát, karikázzunk kevés csípős paprikát és főzzük fel. Párpercnyi forrás után szűrjük le a fűszerektől, és kavarjuk el a sűrített paradicsommal. A fűszeres mártást töltsük rá a paprikákra, és forrón tálaljuk, mellé tejfölt kínáljunk. Fogyaszthatjuk fehérkenyérrel, petrezselymes darabos sós krumplival, egyaránt különleges, ízletes étel.
Megjegyzés: a megtöltött paprikákat nyugodtan lefagyaszthatjuk. Használat előtt nem kell kifagyasztani, hideg vízzel öblítsük le, majd fagyosan tegyük oda főni. Ugyanez érvényes a töltött káposztára is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Azt gondolom, nem tévedek, ha azt mondom, hogy egyetlen oka van annak, hogy a hájas tészták még nem mentek ki a divatból, ez pedig a ragaszk...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
4 megjegyzés:
Nekem is egyik kedvencem a töltött paprika!Guszta lett!
Én sem ettem még csípősen, de biztos imádnám.
Nem olyan rég barátkoztam meg ezzel az étellel, de a paprikát főzve még most sem eszem meg. A gombóc viszont minden mennyiségben jöhet!
Majd nézz be hozzám, kérlek!
Szia, nézz be hozzám, vár valami!:)
Megjegyzés küldése