2010. szeptember 16.

Édes-savanykás paradicsomleves tésztával



Gyermekéveim nagy dilemmája volt, hogy szeretem-e ezt a levest, de mai napig nem tudom eldönteni. Jól megvagyok nélküle, de néha kifejezetten jólesik. Húsos második fogás elé készítem, és úgy látom, a gyerekeim örökölték tőlem a határozatlanságot, azaz, fogalmuk sincs, hogy szeretik-e vagy sem. Van, hogy kétszer is kérnek, és van, hogy bele sem ütik a kanalat. Lehet, hogy ez a leves erősen hangulat - (gyomorsav) - függő? :-)

Hozzávalók:
1 kisebb fej hagyma, fél liter paradicsomlé, zsiradék, 1 kanál liszt, 1-1,5 dl tejföl, kevés bazsalikom, só, cukor, tetszés szerinti tészta, vagy rizs.

A hagymát vágjuk a lehető legkisebb kockákra, a zsiradékon futtassuk meg, majd engedjük fel a paradicsomlével. Forrás után főzzük 10 percig, sózzuk ízlés szerint, szórjuk meg kevés bazsalikommal. Közben főzzünk ki annyi tésztát, amilyen sűrűre szeretjük a levest. Egy kanálnyi lisztet kavarjunk simára a tejföllel, adjuk a forrásban lévő paradicsomos léhez, forraljuk fel, majd főzzük együtt 1-2 percig. Szűrjük le a tésztát, majd adjuk a leveshez. Cukrot mindenki saját ízlése szerint adjon a leveshez. Pirítóssal is kínálhatjuk, amit kedvünk szerint akár megkenhetünk fokhagymával is.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ha a tejfölt kihagyod egész ehető. Jézusom mennyi tejföl. Az imént dobtam ki egy liter levet, mert beletettem azt a sok tejfölt amit javasoltál.....
Nem jó a recept, nem ajánlom