2011. március 1.

Spenóttal töltött csirkemell


Hozzávalók:
80 dkg csirkemell, 0.5 kg spenót, 0.5 kg gomba, 40 dkg rizs, 2 dl tejföl, só, bors, 2 csapott kanálnyi liszt, 1 szép fej hagyma, zsiradék.

A mellett keresztben (szálakra merőlegesen) vágjuk ujjnyi vastag szeletekre. Klopfoljuk ki, sóval, borssal dörzsöljük be.
A spenótot alapos tisztítás után, kevés zsiradékon, sózva pároljuk, míg a leve elfő, hagyjuk kihűlni. A hússzeleteket kenjük meg a spenóttal, majd tekerjük fel. Fogpiszkálóval az aljukon rögzítsük, hogy sülés közben ne nyíljanak szét. Kikent tepsiben, közepes tűznél süssük készre.
A vöröshagymát apró kockára vágva zsiradékon dinszteljük meg, tegyük rá a vékony szeletekre vágott gombát. Pároljuk, míg zsírjára sül. Ekkor szórjuk meg a liszttel, majd a tejfölt hozzáadva kavarjuk szép simára. Ha túl vastagnak ítélnék, adjunk hozzá adagonként kevés vizet, míg az állaga szép selymes, mártás sűrűségű lesz. Közben a rizst sós vízben főzzük készre.
A húsroládokat vágjuk kis szeletekre, a forró, főtt rizzsel és a mártással kínáljuk.

2 megjegyzés:

Juci írta...

Bocsika, de már beleszédültem!
Ide akartam kommentelni!
Most is azt gondoltam, hogy nem jó helyen járok!

Hajnalka írta...

Juci kedves, hát nem csoda, ha lekavarodsz nálam:-) Egy csomó blogsablont kipróbáltam már, de egyik sem okés. Ez bejönne, de itt meg nem tudok kiszedni néhány zavaró dolgot... :-)