Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
▼
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
március
(24)
- Brassói aprópecsenye
- Néró aprósütemény
- Háromsoros krémes (élvezet)
- Pávaszem
- Szenzációs:-)
- Spenóttal töltött csirkemell
- Almás, fahéjas-habos sütemény
- Gasztrobloggerek videón!
- Na, ezt el..xykreh!!
- Kinder pingui
- Rizzsel töltött paradicsom, csirkemell falatkákkal
- Iskolakifli másképp
- Nyáridéző és házi nosztalgia
- Gasztrohoroszkóp
- Tanulok:-)
- Erdélyi Konyha
- Desszert
- Főétel
- Előétel
- Leves
- Fotó
- Vers
- Zene
- Spenóttal töltött csirkemell
2011. március 20.
Háromsoros krémes (élvezet)
Published :
11:28
Több néven láttam már ezt a süteményt a neten, 3bit, meg emeletes élvezet, de mindig ugyanaz a receptje. Egy picit macerás elkészíteni, de nem annyira, hogy ne érje meg hozzáfogni:-)
Hozzávalók:
A tésztához: 20 dkg cukor, 15 dkg darált dió, 7 tojásfehérje, 4 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor.
A krémhez: 25 dkg cukor, 25 dkg vaj, 10 dkg csokoládé, 7 tojássárgája, 6 dl tej, 2 csomag vaníliás puding, rumaroma, feketekávé, háztartási keksz.
A tetejére: 0,5 l. tejszín, 2 csomag habfixáló, reszelt csokoládé.
Elkészítése:
A tojások fehérjét verjük félkemény habbá, majd kanalanként hozzáadva a cukrot verjük kemény habbá. Óvatosan forgassuk bele a diót, majd a liszttel elkavart sütőport. Közepes sütőben süssük, hagyjuk hűlni.
Közben a tojások sárgáját a pudinggal, a cukorral és a tejjel főzzük sűrűre. Miután kihűlt, kavarjuk habosra a vajjal. Feléhez dolgozzuk hozzá a megolvasztott csokoládét. a sárga krémmel kenjük meg a tésztalapot. A kekszeket mártogassuk rumaromával elkavart feketekávéba, szép sorban rakjuk a krém tetejére. Erre simítsuk a csokoládés krémet. A tejszínhabot a fixálóval verjük kemény habbá, ezzel borítsuk be a süteményt. Tetejére reszeljünk csokoládét. Pár órát hagyjuk állni, míg a keksz megpuhul.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
Hozzávalók: 1 liba zúzája, mája, ha szeretjük szíve, esetleg a szárny középső része, kisebb darabokra vágva, 1 hagyma, 1 kisebb répa, zsirad...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
5 megjegyzés:
Megérte vele bibelődni azt hiszem, mert nagyon guszta lett és gondolom nagyon finom!
Kérdezted a krumplis perec receptjét, a blogomban van keresőbe úgy írd be krumplisperec./véletlenül egybe írtam/Szia!
Köszönöm Éva, megnézem! :-)
Erdemes kiprobalni ugy gondolom. Nem annyira bonyolult. Koszi a receptet.:)
Ez a süti valami fantasztikusan néz ki!!!
Megjegyzés küldése