2010. november 2.

Joghurtos citromszelet



Ez a süti a forró nyári napokat idézi, amikor még jólesett a hűtőből kivenni valami hűsítő finomságot. Sokszor elkészítettem, mindahányszor nagyon szívesen fogyasztottuk. Sajnos itt is csak „körülbelül” fogalmaim vannak az adagokról:(

Hozzávalók:
Egy 4 tojásos piskóta, kb. fél kg joghurt, 2-3 dl tejszínhab, tortazselatin, citrom leve és héja, ízlés szerint porcukor, fél csomag zselatinpor.
A tejszínhabot verjük keményre, forgassuk bele a joghurtba. Ha szükségét érezzük, porcukorral ízesítsük fel, nekem elég volt a tejszínhab. A zselatint készítsük el, a megadott utasítás szerint, és kicsit hagyjuk hűlni, de ne engedjük dermedni. Lassan kavarjuk hozzá a joghurthoz. Az egészet simítsuk a piskótára, majd a tetejére készítsünk zselatint. Mivel én még sosem láttam sárga színű tortazselét, sima zselatint színeztem enyhén sárgára.
Olyan is volt, hogy a piskótát kettévágtam, és megkentem baracklekvárral, majd a második lapot rátéve kentem rá a joghurtos tejszínhabot. Hűtőbe téve, jól áthűtve, nagyon finom.

5 megjegyzés:

Ildy írta...

Ej, de nagyon csinos süti lett ez kérem szépen!:)

Bianka írta...

Gyönyörű

Edó írta...

Hajnalka,mesés!!!!!!

Fagyal Hajnalka írta...

Jaj,köszönöm, köszönöm szépen:-)

Gál Edith írta...

GYÖNYÖRŰ!!!!!
FANTASZTIKUS!!!