Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
2012. január 11.
Gyors és finom: tormás karaj serpenyőben
Published :
18:41
Ma kivettem egy csomag karajt a fagyasztóból, de mire kiolvadt elment a kedvem a rántott hústól, ráadásul valami fűszeresre vágytam. Így készült el az alábbi vacsora, igazán finom lett, receptet mentem, máskor is elkészül majd:-)
Hozzávalók: 8 szép szelet karaj, 3 evőkanál mustár, 3 evőkanál ketchup vagy sűrű paradicsomlé, 1 evőkanál reszelt torma, 1 kis fej hagyma, 1-2 cikk fokhagyma, só, bors, fél mokkáskanálnyi köménymag, csipet csombor.
A húsokat enyhén klopfoljuk ki, ettől a rostjai összetörnek, és könnyebben megpuhul, omlósabb lesz. A tormát, a mustárt a ketchupot kavarjuk össze, sózzuk, borsozzuk, majd a húsokat mindkét oldalukon kenjük meg vele. A hagymát és a fokhagymát vágjuk nagyon apróra, majd kevés zsiradékra dobva épp csak keverjük el. Tegyük rá a húsokat, süssük mindkét oldalukról fehéredésig, nem baj, ha a hús felszedi a hagymát. Miután az összes húst átsütöttük, tegyük a zsiradékhoz a köménymagot, majd a húst visszatéve kevés vízzel öntsük fel. Szórjuk rá a csombort, majd fedő alatt, lassú tűzön pároljuk készre. Ha igényli, még adjunk alá kevés vizet. Nem kell elsütni, akkor jó, ha szaft marad alatta. Krumplipürével és saját szaftjával kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Régen lakodalmas sütemény volt, míg vendégváróvá, ünnepivé nem vált, a kicsiny kis falumban jellegzetes karácsonyi sütemény volt. Olcsó, nag...
-
Sok receptet próbáltam ki annak idején a kis piros Váncza könyvecskémből, de akkoriban még nem fotózgattam. Igazság szerint ezt csak azóta t...
11 megjegyzés:
Nem csak gyors és finom, hanem nagyon étvágygerjesztő
Köszönöm szépen! :-)
Rántott hús???? Úgy utálom készíteni!!!:P No, megenni már nem!:P
Hajnalka, ez istenien néz ki! Hogy is találtad ki? Ezt a receptet én is elteszem magamnak, az biztos!
Edit, köszönöm:-) Kitalálás, na az nem volt:-) Csak összeraktam amiről úgy gondoltam, hogy jól esne..
Hát, én is ritkán maszatolnék a rántott hússal magamért, de a gyerekek, főleg a fiam nagyon szereti :-)
Hát azért csak kitaláltad, na!
Nálunk mindenki szereti a bécsit, de igyekszem a lehető legkevesebbszer készíteni. Amúgy a férjem nagy kedvence...
Nagyon ínycsiklandozó!:) Ügyes és kreatív vagy!:)
Nagyon jól néz ki, a kép is nagyon sikeres, étvágygerjesztő lett :) Gratula !
köszönöm szépen:-)
Légyszíves, nézz be hozzám, vár egy meglepetés!
Kedves Hajnalka. Látogass el kérlek a blogomra!
Szia, ezt most találtam, akkor ezt Tőled csenték el :)
http://www.stop.hu/eletmod/egy-kis-karaj-az-inyenceknek/1111142/
Megjegyzés küldése