2011. október 17.

Grillezett padlizsánsaláta


Kaptam néhány padlizsánt, ki kell találni vele néhány dolgot. Ez a saláta sült kolbász mellé készült, de szerintem sült húshoz is finom lehet, de akár önmagában is. Gyorsan elkészül, könnyű és laktató egyben.

Hozzávalók: 1 padlizsán, 2-2 zöld és piros húsú paprika, 1 fej hagyma, sós túró, én az anyukám féle sajtot használtam, 1 kanálnyi szezámmag, olaj, ecet, cukor, só, pár szem olívabogyó.

A padlizsánt megmostam, hosszában vékony szeletekre vágjuk, sütőben, grillfokozaton, a paprikákkal és a körülbelül fél centire karikázott hagymával együtt készre grillezzük. Közben a sajtot kis kockákra vágjuk, a szezámmagot 3-4 kanálnyi olajban kissé megpirítjuk, félretesszük. A megsült zöldségeket kivesszük, a paprikákat azonnal edénybe szedjük és lefedjük. A padlizsánt félujjnyi csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a sajthoz, lelocsoljuk a szezámmagos olajjal, majd sóval, ecettel és cukorral ízesítjük. Jól elkavarjuk. A paprikákat kivesszük, a héjukat lehúzzuk, kicsumázzuk, majd ezt is vékony csíkokra vágjuk, és hozzákeverjük a padlizsánhoz. A hagymákat karikákra szedjük, az olívabogyót vékony karikákra vágjuk, és hozzáadjuk a salátához. Ízlés szerint újra ízesítjük, ha szükséges, még meglocsoljuk kevés olajjal, majd elkavarva 20-30 percig állni hagyjuk.

Most pirítós-fokhagymás vajas kenyérrel kínáltam.

4 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta, szívesen megkóstolnám! Mivel nem szoktunk grillezni így az ízét annyira nem tudom elképzelni, de biztosan nagyon finom lehet!

4Gyerek írta...

ez egy jó figyelmeztetés: ha már van a sütőmnek grill funkciója, jó lesz ilyen rusnya hidegben (itt jócskán havazott is) zöldségeket is betenni "napozni".
köszi.

Hajnalka írta...

Havazott? Azt a kutyafáját. Hallottam, hogy repkednek a mínuszok felétek:)

Seafalcon írta...

Ez klassz! Éppen van padlizsán és kolbász! És az a legjobb benne, hogy nem hizlal!