2011. október 4.

Kóstoló




Talán a várakozás izgalma teszi, de minden hónapban nagyon megörülök az új lapszámnak, és valahogy mindegyik jobban tetszik az előzőnél. Az októberi Erdélyi Konyha nagyon szép, és
tartalmas lett. Egy számomra nagyon kedves vezércikkel indult, amit Zsuzsiga írt. Ki tudja, talán
az egykori szüreti bálokra emlékeztet? :-)

Edóka Linkgazdaságos (és igen guszta) krumplis ételeket kínál, de de pár lappal odébb az egészséges étrendről is ad néhány jó tanácsot. Gál Edith vendégeket vár, ráadásul takarékoskodik is a konyhában, és ezen felül még almás süteményeket is sütött .Barabás Orsolya almás-szőlős, őszi finomságokkal készült. A hússal töltött szőlőlevél hú, de nagyon izgatóan hat:-) Csatlós Erzsébet magyarosan fürdet tejben-vajban. Kiss Éva bemutatja nekünk a hónap sztárját, a káposztát, Zsuzsiga pedig az ősz ízeivel kacérkodik, illetve a gyerekkonyhában hívja fel a figyelmet, hogyan kell apróságaink számára a fűszerrel óvatosan bánni. Sütő Edith egy kis szüreti történelemmel és finomságokkal készült. György Ottilia ínycsiklandozó szűzpecsenyés recepteket hozott, Péter Judit a férfiak fantáziájával játszik, gusztusos belsőségekkel incselkedvén velük.
Jó magam ünneplőbe öltözött palacsintákat hoztam, és egészségkímélő recepteket a Bagosi-Fazekas Beáta-Hajnalka doktornénivel együtt szerkesztett egészségünkre rovatban.
Mindezek fölött három gasztroeseményről is olvashatunk, megismerkedhetünk Tibi ínyencségeivel, gasztronovellát olvashatunk, illetve rejtvényezhetünk kikapcsolódásként, és megnézhetjük, mit üzennek számunkra a csillagok októberben.
Kihagytam-e valamit? :-)

1 megjegyzés:

4Gyerek írta...

továbbra is az ízelítőddel maradtam. Brassóban leghamarabb csak 12-én lesz kapható.