Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
2011. május 25.
Moldvai bőségtál
Published :
19:00
Hozzávalók:
20 dkg füstölt szalonna, 50-50 dkg hús és pikáns, fűszeres kolbász, 2 nagyobb hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, só, bors, pirospaprika, 1 bögre máléliszt, 15-20 dkg sós túró.
Elkészítése:
A szalonnát vágjuk vékony gyufaszálnyi vékonyságúra, süssük ki. A zsírjában pirítsuk meg a kockára vágott hagymákat, ha szükséges, adjunk még hozzá zsiradékot. Engedjük fel fél dl vízzel, majd süssük zsírjára, így szép, szaftos szószt kapunk a végén. Adjuk hozzá a kis darabokra vágott húst, fedő alatt, kevés vízzel főzzük, míg megpuhul. Közben a kolbászt kevés zsiradékban süssük ki, a málét két bögre enyhén sózott vízben főzzük ki. Tálaláskor halmozzuk a málé mellé a húst és a kolbászt, szórjuk meg a túróval. Savanyúsággal kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Hozzávalók 10-12 személyre: 1,5 dkg fehérbab, 1,5 dkg füstölt csülök, vagy más húsféle, 1-1,5 kg füstölt kolbász, 30 dkg füstölt hú...
-
Ma kivettem egy csomag karajt a fagyasztóból, de mire kiolvadt elment a kedvem a rántott hústól, ráadásul valami fűszeresre vágytam. Így kés...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
3 megjegyzés:
Ez egy valóban bőséges tál, nagyon guszta!
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm micsoda vacsi :-) mehetek enni? Szuperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :-)
Pusza Ildi :-)
Nagyon guszta!!!
Megjegyzés küldése