Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
2011. május 23.
Kapros galuska gombapaprikással
Published :
20:42
Ma olvastam először a kapros galuskáról, és azonnal megtetszett az ötlet. A régi kis szakácskönyvben gombapaprikással ajánlják, és mivel azt mi is nagyon szeretjük, így már el is készítettem. Nagyon finom lett! :-)
Fél kg gombából készült a paprikás, ehhez egy fej hagymát megdinszteltem kevés olajon, pirospaprikával elkavartam, majd felöntöttem kevés vízzel. sóztam, borsoztam, majd a felszeletelt gombát hozzáadtam, és addig főztem, míg elkészült. Ekkor két kanál tejfölt elkavartam egy púpos kanál liszttel, majd egy kevés paprikás levelet merve hozzá simára kavartam. Ezzel felrottyantottam, és már kész is.
A galuska a szokásos módon készült, annyi különbséggel, hogy apróra vágott kaprot is kavartam hozzá.
Mától ez az étel is bekerült a család kedvencei közé.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Azt kívánom minden kedves olvasóm számára, amit magamnak, és szeretteimnek is: adjon meg a jó Isten mindent, amire szükségünk lesz jövőre, t...
-
Azért nosztalgia, mert évek óta nem eszem, de az illata ma is visszaröpít gyerekkoromba, amikor kisebb szertartás kötődött a bőrsajt megvágá...
-
Nem tudom, ki hogy van vele, de nálam a máj sütése örök probléma forrása volt. Kemény lett, vagy szétsült, valami gusztustalan sötét színűvé...
-
Azt gondolom, nem tévedek, ha azt mondom, hogy egyetlen oka van annak, hogy a hájas tészták még nem mentek ki a divatból, ez pedig a ragaszk...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves2 éve
-
-
-
-
-
-
2 megjegyzés:
Ez nagyon jól hangzik! Szerintem zabtejszínnel elkészítem a héten. :)
Ez valami nagyon finom étek, imádom a gombát!
Megjegyzés küldése