Hozzávalók 4 személyre:
4 palacsinta, 2 tojás, 3 dl. tej, 2 púpos kanál liszt, 2-3 kanál cukor, attól függően mennyire szeretjük édesen, 1 csomag vanília, kevés citromhéj, cukrozott vagy friss ribizli.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral és a vaníliacukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet lassanként hozzátöltve csomómentesre kavarjuk. Hozzáadjuk a citromhéjat is, majd lassú tűz felett, állandóan kavargatva addig főzzük, míg besűrűsödik. Kezdő háziasszonyok gőz felett főzzék, mert könnyen odaég. Amikor elkészült a tűzről levesszük. A tojások fehérjét csipetnyi sóval keményre verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a vaníliás krémbe.
A palacsintát úgy helyezzük, hogy az egyik széle a tányér felén feküdjön. Negyedére kenjünk a krémből, majd úgy hajtsunk egy keveset a kenetlen palacsintából, hogy az egyik végén hajtsunk egy „gallért”. Kenjünk rá kevés tölteléket, majd a fennmaradó végét is hajtsuk rá, ebből is hajtsunk vissza egy keveset. A lényeg az, hogy a vaníliakrém a két végén és a legalsó hajtás alatt kilátsszon a palacsintából. A krémre kanalazzunk a cukorban eltett gyümölcsből vagy szórjuk meg friss, mosott, jól leszárított ribizlivel.
Természetesen bármilyen más, friss, vagy kompót-, illetve fagyasztott, cukros gyümölccsel is elkészíthető.
5 megjegyzés:
Jajjajajajajajjjjjjj micsoda finomság :-) mmmmm nekem is kell :-)Millió puszi Ildi :-)
Szép, szép!)) Hasonlót én is szoktam csinálni, csak málnával.
Ildikóm, puszi:-) Tea, a málnát imádom! Arra viszont még nem is gondoltam, hogy cukorban eltegyem, pedig nyilván lehet azt is!
Én meg friss meggyel szeretem! De finom és ötletes a gallér is!!!
Imádok mindent, ami meggyes, de még sosem jutott eszembe, hogy palacsintába tegyem! Ki fogom próbálni, nagyon jó ötlet, köszönöm:-)
Megjegyzés küldése