Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
▼
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
március
(24)
- Brassói aprópecsenye
- Néró aprósütemény
- Háromsoros krémes (élvezet)
- Pávaszem
- Szenzációs:-)
- Spenóttal töltött csirkemell
- Almás, fahéjas-habos sütemény
- Gasztrobloggerek videón!
- Na, ezt el..xykreh!!
- Kinder pingui
- Rizzsel töltött paradicsom, csirkemell falatkákkal
- Iskolakifli másképp
- Nyáridéző és házi nosztalgia
- Gasztrohoroszkóp
- Tanulok:-)
- Erdélyi Konyha
- Desszert
- Főétel
- Előétel
- Leves
- Fotó
- Vers
- Zene
- Spenóttal töltött csirkemell
2011. március 19.
Spenóttal töltött csirkemell
Published :
12:27
A Tavaszi bőségtálban megjelent recept. Tavaszi, finom, könnyű:-)
Hozzávalók:
80 dkg csirkemell, 0.5 kg spenót, 0.5 kg gomba, 40 dkg rizs, 2 dl tejföl, só, bors, 2 csapott kanálnyi liszt, 1 szép fej hagyma, zsiradék.
A mellett keresztben (szálakra merőlegesen) vágjuk ujjnyi vastag szeletekre. Klopfoljuk ki, sóval, borssal dörzsöljük be.
A spenótot alapos tisztítás után, kevés zsiradékon, sózva pároljuk, míg a leve elfő, hagyjuk kihűlni. A hússzeleteket kenjük meg a spenóttal, majd tekerjük fel. Fogpiszkálóval az aljukon rögzítsük, hogy sülés közben ne nyíljanak szét. Kikent tepsiben, közepes tűznél süssük készre.
A vöröshagymát apró kockára vágva zsiradékon dinszteljük meg, tegyük rá a vékony szeletekre vágott gombát. Pároljuk, míg zsírjára sül. Ekkor szórjuk meg a liszttel, majd a tejfölt hozzáadva kavarjuk szép simára. Ha túl vastagnak ítélnék, adjunk hozzá adagonként kevés vizet, míg az állaga szép selymes, mártás sűrűségű lesz. Közben a rizst sós vízben főzzük készre.
A húsroládokat vágjuk kis szeletekre, a forró, főtt rizzsel és a mártással kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
Hozzávalók: 1 liba zúzája, mája, ha szeretjük szíve, esetleg a szárny középső része, kisebb darabokra vágva, 1 hagyma, 1 kisebb répa, zsirad...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
2 megjegyzés:
Nagyon guszta, csak az a baj hogy nem szeretem a spenótot!
DE a gombamártás megéri! :-) Az nagyon finom:-)
Megjegyzés küldése