2010. december 6.

Az eb, meg valami érdekes jelenség:-)

Mindenkit szeretettel üdvözlök ezen az új héten:-)

Nagyon boldog vagyok, mert a két gyermekem egyszerre gyógyult meg, bár kiderült, a kislányomnak fogszabályzóra lesz szüksége. Isten áldja meg Zatykó Andrea fogorvosnénit Váradon, amiért ezt úgy tudta feltálalni a kislányomnak, hogy ez nem a világvégét jelentette neki:-)

Más hír, hétvégén disznót vágtunk, és megkaptam a kistacsimat, Brutuszt, aki máris elnyerte a szívem. Zsanuáriától kedvet kapva úgy döntöttem, ha hézagosan is, de "Tacsinaplót" vezetek majd a fejlődéséről:-)Később fotózgatom majd, és bemutatom őt nektek, egyben Jácint urat és Krokót is, aki egy kandúr és egy nimfapapagáj.



Brutusz, aki csak úgy hajlandó elaludni, ha a tenyerembe fúrhatja a buksiját:-)

Azért az este úgy elgondolkodtam rajta, hogy már egészen hasonlítunk imádott íróm, Gerald Durell családjára (megemlítem még ma is kedvenc könyvemet tőle: Családom és egyéb állatfajták), mivel nekünk sem lesz egyszerű ezután az utazás, három háziállattal. Amúgy lett volna még egy hörcsögünk is, Lord, de őt sajnálatos baleset érte a nyáron, anyukám egyik cicája valahogy ledobta az akváriumáról a könyveket, amiket direkt azért tettünk rá, hogy ne érhessenek hozzá. A többit nem ecsetelem.
Nagy dráma volt.

Végül, szeretnék mutatni nektek valami furit. Ezt a képet a Google Earth nevű progival készítettem az én kis falumról, és nem nagyon tudom mire vélni. Tudomásom szerint semmilyen csatornázás, nincs a környéken, de majd utána érdeklődök:)



Vajon mi lehet? :-)



Ez pedig a párja, kicsivel lentebb.

Nagyon szép hetet kívánok mindenkinek!

6 megjegyzés:

csincsilla írta...

annyira édes! én is tacskómániás vagyok, most egy szálkás szőrű, befogadott édes lánytacsink van Kóficka.
alig várom a tacsinaplót!

Fagyal Hajnalka írta...

Jaj, de jó neve van a kutyusotoknak! :-)Azt olvastam, hogy a tacsik nagyon jól elvannak gyerekekkel, és még jó házőrzők is:-)Remélem így van! :-)

Anikó írta...

Hajnalka, tündéri Brutus, ilyenkor még nagyon kell neki a testmeleg, azért fúrja a kis fejét a tenyeredbe. Én úgy néztem esténként a tv-t, vagy úgy olvastam, hogy Falat a mellkasomon feküdt és rajtam aludt, vagy a férjem hasán, aki a kanapén feküdt.
Zárójelben azt is elárulom, de csak neked és csak itt, hogy minden reggel 6-1/4 7 óra tájban ébred Falat, az ágyunkhoz jön /mert a hálószobánkban van a fekhelye/ halkan nyüsszög,a férjem lenyúl érte és felveszi magunk közé és még így alszunk egy órát, együtt.Hol énhozzám lapul, hol a férjemhez, ügyel az abszolút igazságosságra.Ez így van az első naptól kezdve, valószínű így is marad, de ezt senkinek el ne áruld.
Szerintem minden kutya-macska tulajdonos így van ezzel, de erről senki nem beszél:-)))))

4Gyerek írta...

Na, Brutusz, Krokó s aztán Jácint úr a sorrend nálam. Annak ellenére, hogy jelen nevűeket nem ismerem, max a rokonságukat.
Ellenben Durell minden mennyiségben. Bármikor. S erről jut eszembe, hogy eszméletlen rég olvastam tőle bármit is.
Fogszabályzóról meg számolj be, én sajna Elsőszülöttnél feladtam. Sem toleranciám sem anyagi hátterünk nem volt már hozzá.
Remélem nálatok szebb sorsra jut, s hasznos lesz a gyerek "kínzása".

Raindrop írta...

Két tacsi gazdájaként üdvözlöm ezt a kis beiglit! Csodás pofija van! :D Teljen sok örömöd benne!

Fagyal Hajnalka írta...

Nagyon szépen köszönöm! :-) Még alig tud járni, de máris nagyons zeretjük:-)