2012. július 29.

Okroska – ukrán uborkaleves

A megleptés ételkategória. Nem hittem volna, hogy az uborkaleves ízleni fog, de kellemes csalódást okozott.

Hozzávalók 4 személye: 8 dl joghurt, 4 burgonya, 4 tojás, 2-3 cikk fokhagyma, 2 kanál olaj, só, fehérbors, zöldkapor, pár levél petrezselyemzöld.

Elkészítése:

A burgonyát egyben, enyhén sós vízben megfőzzük. A tojást is keményre főzzük. A fokhagymát összezúzzuk. A joghurtot az olajjal kikavarjuk, belereszeljük a kihűlt krumplit, a jól megmosott uborkát, elkavarjuk, sóval, borssal ízesítjük. A zöldkaprot és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, a leveshez kavarjuk, majd az egészet legalább fél órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor a főtt tojással kínáljuk.

3 megjegyzés:

Kati írta...

Én is gondolkodtam ilyen leves készítésén, kicsit én is tartottam tőle, de ha azt mondod finom, kipróbálom én is:)

Fagyal Hajnalka írta...

Nekem ízlett:-) De rég láttalak:-)

Anikó írta...

Vittem a receptet, ebben a melegben ezek a legjobbak a sósak közül, meg az édes gyümölcslevesek:-)))))