Hozzávalók 4 személyre: 4 kissé még zöld, kemény banán,
cukor, vaníliafagylalt, tejszínhab, mandulaforgács.
Elkészítése:
A banánokat hosszában kettévágjuk, megszórjuk kevés
kristálycukorral és mandulaforgáccsal, parázs fölött addig sütjük, míg meg nem
puhulnak. Ezt villával ellenőrizhetjük. Azonnal, forrón kínáljuk, mellé
jéghideg fagylalt, tejszínhab illik.
Megjegyzés: otthon, sütőben is elkészíthetjük, de igazán
finom ízt parázs fölött kap. Nagyszerű finomság kirándulásokon, amikor elfog
bennünket és édes ízek utáni vágy. Készíthetjük csokoládéöntettel is, de akár
úgy is, hogy a banánt egyben hagyva csak a héját hasítjuk fel, kissé
szétnyitjuk, majd kis csokoládédarabokat illesztünk bele, azzal együtt sütjük
puhára.
2 megjegyzés:
Bizony, nagyon finom, nálunk csokifagyival:)
mmmm ez nagyon finni lehet :-) ki fogom próbálni :-)
Megjegyzés küldése