Hozzávalók 8 személyre: 20 dkg füstölt zsírszalonna, 8
csirkemáj, 8-12 szelet bacon szalonna, 8 szelet taraj, 2-3 szál csípős, vékony
kolbász, 1 pulyka melle, fél kistök, 3-4 zöldpaprika, 3 vöröshagyma; a
körítéshez 40 dkg joghurt, 5-10 dkg uborka, friss zöldkapor, petrezselyemzöld,
só, 5-6 paradicsom, kisebb fej saláta, 1 köteg újhagyma, cukor, ecet; a tarajpáchoz sertés
grillfűszer, olaj; a
nyárspáchoz csirkefűszer.
Elkészítése: a tarajhoz a grillfűszert annyi olajjal
kavarjuk el, hogy jól kenhető masszát kapjunk. Egy ecsettel bekenjük a húsokat,
majd letakarva hűvös helyen, hűtőben érleljük. A pulyka mellet 4-5 cm széles
csíkokra vágjuk, majd 1,1-5 cm vastagon felszeleteljük. Beszórjuk a
csirkefűszerrel, majd ezt is pácolódni hagyjuk. A májat jól megmossuk,
lehártyázzuk, majd kettőbe vágjuk. Ha túl nagyok, ismét kettévágjuk, hogy
kisebb darabokat kapjunk. Hideg vízbe áztatjuk.
A szalonnáról levágjuk a bőrét, 4-5 centiméter széles csíkot
vágunk belőle, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk,
és kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A paprikából 3-4 cm kockákat vágunk. A
kistökből fél centiméternyi karikákat vágunk, majd négy részre vágjuk. A
kolbászt kb. 3 cm vastagon felkarikázzuk.
A nyárshoz a hozzávalókat egyenként váltakozva úgy húzzuk
fel, hogy a hús és a kolbász mindkét oldalára kerüljön egy vékony
szalonnaszelet. Parázs fölött sütögetni kezdjük, közben többször is
megforgatjuk. A hússzeleteket is szép lassú tűz fölött sütjük készre. Közben
időnként a húst megspricceljük kevés vízzel, így az omlósabb, puhább lesz.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése