Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
2011. október 3.
Tepsis paradicsomos hús
Published :
23:41
Hozzávalók: 8 szelet karaj, 40 dkg burgonya, 3 nagy hagyma, 1 zöld és 1 piros színű paprika, só, bors.
Elkészítése:
A karajt nem túl vékonyra potyoljuk, sóval, borssal bedörzsöljük, egy kikent tepsi alját kirakjuk vele. A burgonyát felkarikázzuk, a nagyobb darabokat hosszában is kettévágjuk. Ráhalmozzuk a húsra, sóval beszórjuk. A hagymákat megtisztítjuk, íznyi vastagságúra szeleteljük, elosszuk a krumplin. A paprikákat kockákra vágjuk, a paradicsomokat keresztben szeletekre, és ezeket is a krumplira rakjuk. Sóval megszórjuk. A tepsit alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. 30 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva 10 percre visszatoljuk. Forrón kínáljuk önmagában vagy kenyérrel.
Megjegyzés: ínyencek csípős paprikát is karikázhatnak rá. Könnyű nyári vacsora, egyszerűen elkészül, ízletes. Télen paradicsom nélkül is készíthetjük, valamivel több hagymával, úgy is nagyon finom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Azt gondolom, nem tévedek, ha azt mondom, hogy egyetlen oka van annak, hogy a hájas tészták még nem mentek ki a divatból, ez pedig a ragaszk...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
2 megjegyzés:
Pici víz nem kell alá?
Nem, az alufólia alá nem szükséges, kifő majd belőle kevés/több saját leve:-)A tepsit is csak nagyon vékonyan kell kikenni, neked tetsző zsiradékkal.
Megjegyzés küldése