2011. szeptember 27.

Varga barack


Ha létezne blog-elégtelen, azt egészen biztosan én kapnám meg:-)

A varga barack jellegzetes amerikai édesség, finom és könnyű.

Hozzávalók: 2 nagyobb, vagy 3 kisebb érett őszibarack, ¾ csésze porcukor, ¾ csésze liszt, ½ csésze lágy vaj, 1 evőkanál kukoricakeményítő vagy liszt, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja, 1 mokkáskanálnyi sütőpor, csipet só.
A tálaláshoz vaníliafagylalt.

A barackokat megmossuk, meghámozzuk, és kisebb szeletekre vágjuk. A cukor felével és a kukoricakeményítővel megszórjuk, rendszeresen felkavarjuk, hogy a cukor mind elolvadjon.
A maradék cukrot a tojással a vaníliacukorral és a citromhéjjal habosra kavarjuk. Beledolgozzuk az épp csak felmelegített vajat, majd simára dolgozzuk a csipet sóval és a liszttel. Legvégül hozzá kavarjuk a sütőport is. Szép, egynemű masszát kell kapnunk. Ne ijedjünk meg ha túl híg, ilyennek kell lennie.
Amikor a cukor felolvadt a barackon, az egészet egy kisméretű tepsibe öntjük, a barackokat szépen elrendezzük. A tésztát óvatosan ráöntjük, úgy, hogy mindenhol érje. Nem kell vastag legyen, sülés közben szépen megnő.
Közepesen forró sütőbe tolva süssük, míg a széleken a barack leve még bugyog, illetve szép aranyszínű lesz.
Még melegen, egy kanál segítségével szaggassunk belőle kisebb részeket, halmozzuk tálkákba. Langyosra hűlve, vaníliafagylalttal kínáljuk.

0 megjegyzés: