2011. március 21.

Néró aprósütemény


Omlós, másnapra nagyon finom, puha süti, vendégvárónak, vasárnapi finomságnak megállja a helyét:-)

Hozzávalók: 25 dkg vaj, 20 dkg liszt, 14 dkg porcukor, 2 tojás, 2 csomag vaníliás cukor, lekvár, csipet só, a tetejére olvasztott csokoládé.

Elkészítése:
A puha vajat a cukrokkal és a sóval kavarjuk habosra, majd egyenként, jól elkavarva adjuk hozzá a tojásokat is. A lisztet 2-3 kanalanként dolgozzuk bele, minden egyes adaggal jól kavarjuk ki.

A masszát szedjük csillagfejes nyomócsőbe, majd nyomjunk belőle kis félgömböket, vagy ujjnyi egyenletes csíkokat, egymástól távol, mert sülés közben megnő. Közepes tűznél süssük, míg a szélek pirulni kezdenek.

kihűtött tésztákat lekvárral kenjük meg, majd tetszés szerint olvasztott csokoládét csorgathatunk rá, vagy porcukorral megszórhatjuk.


1 megjegyzés:

Éva írta...

Guszta kis apró sütemény, húsvétra kifogom próbálni.