Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
▼
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
március
(24)
- Brassói aprópecsenye
- Néró aprósütemény
- Háromsoros krémes (élvezet)
- Pávaszem
- Szenzációs:-)
- Spenóttal töltött csirkemell
- Almás, fahéjas-habos sütemény
- Gasztrobloggerek videón!
- Na, ezt el..xykreh!!
- Kinder pingui
- Rizzsel töltött paradicsom, csirkemell falatkákkal
- Iskolakifli másképp
- Nyáridéző és házi nosztalgia
- Gasztrohoroszkóp
- Tanulok:-)
- Erdélyi Konyha
- Desszert
- Főétel
- Előétel
- Leves
- Fotó
- Vers
- Zene
- Spenóttal töltött csirkemell
2011. március 23.
Brassói aprópecsenye
Published :
11:02
Köménymagosan most először:-)
Hozzávalók:
Fél kg disznóhús, 1 szép hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, só, bors, őrölt köménymag, pirospaprika, zsiradék, a körethez egy kg krumpli.
A felhevült zsiradékon forgassuk fehéredésig a kis kockára vágott húst, majd amikor a levét elfőtte, adjuk hozzá az apróra vágott hagymákat futtassuk meg, majd a pirospaprikával megszórva, és elkeverve engedjük fel kevés vízzel. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg köménymaggal, majd fedő alatt, lassú tűzön pároljuk készre. Nem szabad gyorsan főzni, mert úgy hamar elpárolog a leve, és fel kell tölteni vízzel. A lényeg az, hogy saját levében, lassan párolódjon.
Köretként a kis kockákra vágott krumplit pirítsuk ki hozzá. Savanyúsággal kínáljuk:-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
Hozzávalók: 1 liba zúzája, mája, ha szeretjük szíve, esetleg a szárny középső része, kisebb darabokra vágva, 1 hagyma, 1 kisebb répa, zsirad...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
9 megjegyzés:
Nagyon-nagyon finom!!
Nagyon szeretjük!
Nagyon guszta!!
Köszönöm szépen:-)
Hajnalka, nézz be hozzám légyszíves, vár rád egy díjeső nagy szeretettel:-))))
Imádom a brassóit, én csak fokhagymával /1 egész fej/,borssal és pirospaprikával készítem és ugyanígy kockázott sült burgival, az egész család fő-fő kedvence nálunk.
Tücsi gyönyörű a képen:-)))))
Jól néz ki, mi is nagyon szeretjük.A mi családunk hasábra vágott sült burgonyával és lecsót szoktam mellé még csinálni!
Nagyon guszta
Kedves Hajnalka!
Nagyon-nagyon boldog névnapot kívánok Neked és köszöntelek egy csokor színes, illatos, tavaszi virággal!!! :)))))
Hajnalka, megint nézz be hozzám légyszíves, egy jó szóra:-))))
Hajnalka, mindig várom hogy mit fogsz kreálni a konyhádban és nem csalódok.Biztos ismered ezt az új játékot"egy jó szóra"
Kedves Hajnalka!Látom,már vár egy rakás díj,de kérlek,az enyémet is fogadd el.Én nem csatolok semmilyen kötelezettséget hozzá,csak szeretettel adom.Márcsak azért is,mert én is váradi vagyok!:)
Megjegyzés küldése