2012. május 18.

Hagymagaluska-leves

A recept eredetije, kicsit másképp egy nagyon régi szakácskönyvből van. Mivel mindent szeretek ami hagyma, azonnal megragadta a fantáziámat. A kinézete ellenére könnyű és valóban nagyon ízletes, de természetesen szeretni kell hozzá a hagymát.. :-)

Hozzávalók: 2 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2-3 tojás, liszt, só, bors, pirospaprika, olaj.

Elkészítése:

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, az olajban megdinszteljük. Rászórjuk a pirospaprikát, elkavarjuk, sózzuk, borsozzuk, majd annyi vízzel, amennyi ellepi tíz percig fedő alatt főzzük. Ekkor leszűrjük, a levét felfogjuk. A hagymát botmixerrel pépesítjük, de az sem baj, ha ezt a lépést kihagyjuk. A levét visszatesszük a tűzre, és kiegészítjük annyi vízzel, hogy egy liter legyen belőle, felfőzzük. Közben a hagymához kavarjuk a felvert tojásokat, és annyi lisztet dolgozunk bele, hogy szaggatható galuskatésztát kapjunk. Ezt a felforrt vízbe szaggatjuk. A tejfölt elhabarjuk a liszttel, kevés forró lét adva hozzá csomómentesre kavarjuk, és a leveshez öntjük. Felforraljuk, ha szükséges még utána ízesítünk, a tűzről levéve melegen kínáljuk.

3 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon finom lehet, jó zamatos. Szeretem a hagymát, biztos hogy ízlene?

Hajnalka írta...

Szia :-) Nem tudom, nekem nagyon ízlett, sőt a gyerekeknek is:-) Olyan házias ízű:-)

Hankka írta...

Nagyon tetszik, ahogy írod is, olyan házias ízűnek képzelem! Finom lehet nagyon! :)