Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
2010. június 15.
Szezámmagos csirkemell sült borsóval
Published :
20:53
Hozzávalók:
Fejenként egy fél csirkemell, 20 dkg zöldborsó, továbbá egy közepes sárgarépa, petrezselyemzöld, szezámmag, petrezselyemzöld, zsiradék a sütéshez.
A pulykamellet vágjuk négy-négy szeletre, kissé klopfoljuk ki, sóval, borssal és kevés olajjal dörzsöljük be, legalább fél órát hagyjuk letakarva a hűtőben állni. Elkészítéskor vegyük ki a hússzeleteket, szezámmaggal szórjuk be, majd mindkét oldalukon hirtelen süssük ki. Közben kevés zsiradékon pirítsuk meg a megtisztított zöldborsót és kis karikára vagy kockára vágott répát, majd fedő alatt hagyjuk megpuhulni. Ha végképp szükséges, adjunk alá egy kanálnyi vizet, le ne égjen. Friss, zsenge borsóból igen rövid idő alatt elkészül. Az utolsó egy-két percben szórjuk rá a friss, apróra vágott petrezselyemlevelet.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Azt gondolom, nem tévedek, ha azt mondom, hogy egyetlen oka van annak, hogy a hájas tészták még nem mentek ki a divatból, ez pedig a ragaszk...
-
(Amire anyukám azt mondaná, hogy derelye:-)) Szülém, hetente kb. 1,5 kg túróval kedveskedik nekünk, igazi falusi házi tejből. Ezzel a mennyi...
-
Omlós, másnapra nagyon finom, puha süti, vendégvárónak, vasárnapi finomságnak megállja a helyét:-) Hozzávalók: 25 dkg vaj, 20 dkg liszt, 14...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
2 megjegyzés:
Nagyon guszta, ki fogom próbálni
Köszönöm:)
Megjegyzés küldése