2012. június 14.

Ínygyulladás hatékony és gyors kezelése természetesen - prűdek, finnyásak most ne olvassanak

Alább egy olyan témát érintek, amitől az én étvágym is elmenne, ha másnál olvasnám, illetve sokat gondolkodtam azon, egyáltlán megírjam-e. Tudom, hogy nem éppen gasztroblogra való téma, de mivel állítólag a népesség 90 %-a küzd időnként ínygyulladással, és nekem sikerült gyors és nagyon hatékony kezelést találnom rá, gondoltam megosztom, hátha másnak is segíthetek vele.

Tehát megkérlek kedves olvasó, csak akkor olvass tovább, ha nem vagy finnyás, illetve ha esetleg magadnak, szeretteidnek szeretnél segíteni a nagyon is kellemetlen fogínygyulladás valóban hatékony és gyors, vegyszermentes és olcsó kezelésében.

-


Sosem volt még ínygyulladásom, legalábbis olyan mértékben nem, ami ilyen komoly panaszokat okozott volna. Abban reménykedtem, hogy elmúlik, de a harmadik nap eldöntöttem, hogy felhívom a fogdokinénit, nincs mese, menni kell, pedig utálom a gyógyszereket, amit nyilván kaptam volna rá. Azaz, gondolom.

Annyira fájt már pár fogam alatt az íny, és sugárzott át a fogakra, sőt az állra is, hogy nemhogy enni, de már inni is fájdalmas volt. Piros és duzzadt volt, igazán nagyon fájt
.
Mivel még korán volt, és iszonyúan égett, vagy lázas volt nem tudom, és a hidegvíz sem segített rajta, amivel borogattam, sőt, még a csodaszerem, a svéd csepp sem, úgy gondoltam, megpróbálok az interneten keresni valami megoldást, ami legalább a lázát lehúzza kissé. Ahogy olvasgatni kezdtem, mindenhol azt találtam, hogy az oka a nem megfelelő szájhigiénia. Az első reakcióm az volt, hogy káromkodtam. Ha valaki, akkor én aztán sikálom a fogaim, erre szükség is van, mert annak ellenére, hogy nem kávézok, nem cigizek, az utóbbi időben kissé megsárgultak.

Végül is mind olvasgattam tovább, és nem tudom honnan, de egyszerre beugrott, hogy nem is olyan régen írtam a szódabikarbónáról, mely többek között fertőtlenítő hatású is. Azelőtt pedig azt olvastam, hogy az ínyeket jól meg kell dörzsölni, hogy az ott tenyésző (Úristen!) baktériumokat eltávolítsuk.

Egy kicsit féltem nekiállni, mivel érintés nélkül is nagyon fájt, de saját tapasztalatomból mondhatom, hogy hihetetlenül hatásos volt. Igaz, fájt, de ahhoz képest amennyire önszorgalomból tette, nem is volt vészes. Jó sokáig, és alaposan kimostam, sikáltam, amennyire csak tudtam a nyelvemet is, és láss csodát, szinte azonnal megkönnyebbültem. Persze a szódabikarbónának nincs jó íze, de kit érdekelt ez akkor? Alaposan kiöblítettem a számat, és minimális időn belül sokkal jobban érezztem magam. Nemsokára a "lázasság" teljesen elmúlt, és alig valamivel később a duzzadás is lelohadt. Még háromszor sikálgattam át az ínyeket, de az utolsó alkalommal már csípett, gondolom a szódabikarbóna kikezdte az ínyeket. Az este már nyugodtan vacsoráztam, gyakorlatilag minden panasz nélkül.

Ma reggel már úgy ébredtem, minthe semmi sem történt volna. Azért pár napig még szódabikarbónával mosok fogat, illetve utána hetente egyszer alaposan átdörzsölöm majd az ínyeim, és ezt a gyerekekre is rá fogom kényszeríteni.
Mindezek tetejébe a fogaim mintha veszítettek volna valamennyit a sárgás elszíneződésükből...

38 megjegyzés:

marisz57 írta...

Nem értem, miért a kitérő a finnyás olvasókra. A képen a madárkát látva első gondolatom az volt, hogy csak nem madárkakival kenegetted az ínyedet? :))))
A humort félretéve: az én nagyszüleim nem használtak fogkrémet, hanem igenis szódabikarbóna porral sikálták a fogaikat, az oldatával öblögették a szájukat, tehát ez régen jól bevett szokás volt.
És bizonyára hallottál már róla, hogy a fogkrémek nagy része káros az emberi szervezetre a gyártáskor beleadott adalékok miatt. Én nem is használok, hanem a gyógyszertárban kapható ásványi tartalmú fogporral tisztítom a fogaimat. Ínygyulladásra nagyon hatásos a galajteás öblögetés, vagy a diólevélből készült tea, - már ha vevő vagy az ilyesmire.
Elnézést, hogy kissé hosszúra sikeredett a hozzászólásom.

Hajnalka írta...

Kedves marisz, dehogyis kérj elnézést, nagyon is örülök, hogy leírtad amiket tudsz:-) Köszönöm szépen!
Remélem nem kell még egyszer szenvednem ezzel... Amúgy mikor anyukámnak elmeséltem az esetet, ő is azt mondta, hogy régen szódabikarbónával mosták a fogukat. fogkrémekkel nekem is mindig meggyűlik a bajom, sosem tudom melyik a megfelelő..

sz.marika írta...

Szia!
A lányomnak nagyon csúnya, hólyagos ínygyulladása volt pár éve, akkor a fogorvos ajánlotta, hogy öblögessen szódabikarbónás vízzel napjában többször. Akár évekig is. Ez tulajdonképpen valamiféle gombás fertőzés elleni hat. A másik gyerekemnek fogmosásra ajánlotta egy másik orvos, neki fogváltáskor elég fura színűek lettek a fogai, de a doki se tudta mitől. A szódabikarbóna akkor is segített.
(Mellesleg lábáztató vízbe is lehet tenni, cipőbe szórni, stb.)

Hajnalka írta...

Szia Marika! Az öblögetésre nem gondoltam, de megköszönve a jó tanácsot így fogok tenni én is! Meg a gyerekeim is! :-)

sedith írta...

A szódabikarbóna egy csodálatos valami a háztartásban is. Evőeszközöket, edényeket, mosogatókagylót, ékszereket lehet szép fényesre súrolni vele, én a lefolyóba is szoktam önteni, majd ecetet és vizet is öntök rá, és nem utolsó sorban egy kistányérra téve, ésa hűtőbe helyezve, eltünteti azt a bizonyos "hűtőszagot".

Audrey's Polymer írta...

Sziasztok.

Nekem is begyulladt már majdnem egy hete az ínyem elöl. Sajnos azóta nem múlt el. Nem akartam gyógyszerhez folyamodni, ezért vettem szódabikarbónát, de arra az volt írva, hogy gyógyászati célra nem alkalmazható! :/ Ezért vettem be gyulladáscsökkentőt, de változatlan a helyzet. Most öblögettem kamillateával, meg még fogok is, mert azt olvastam az is segít. Azért írok, hogy tudnátok-e még ajánlani valamit, vagy hogy milyen szódabikarbóna lenne jó erre a célra? Köszönöm előre is. :)

Névtelen írta...

Köszi a tippet! Kipróbáltam! Tényleg máris sokat segített!!!
Üdv.: Timi

Gyöngyi írta...

Hálás köszönet a jótanácsért! 10 perce használtam először a szóda-bikarbonát, de máris jobb.
Éljenek nagyszüleink csodaszerei!
Gyöngyi

Unknown írta...

Kedves Marisz. Hálás köszönet neked. Délután még sírni tudtam volna, annyira be volt gyulladva bal oldalon felül az ínyem. Feszült, vörös volt, iszonyúan fájt. Kínomban szétnéztem a neten és ez volt a harmadik oldal amit átböngésztem. Azóta öblögetek szódabikarbónával és fogat is mostam már háromszor. Elképesztő, hogy mennyire lehúzta a gyulladást. Már nem annyira duzzadt és a fájdalom szinte teljesen elmúlt. A fiam bárányhimlőjekor vettem patikában szódabikarbónát, de nem találtam persze. Így előszedtem a sima, kék tasakos konyhai verziót. Szóval millió puszi a nagymamáknak, dédmamáknak és persze neked!

Névtelen írta...

Én is most küzdök nagy fájdalommal, és nagyon nagy hasznát fogom venni ennek a praktikának, mert már 1 hete küszködök... Erről már hallottam, hogy a szódabikarbóna jó a fogfehérítésre, de fogínygyulladásra nem tudtam h jó! Remélem nekem is segíteni fog, már elkezdtem öblögetni vele, de meg is fogom mosni a fogam! Köszönöm a tippet! :)

Unknown írta...

Helò most először van begyulladva az ínyem 1 napja és màr egyre rosszabb.Persze mindennap fogat mosok..Nem dohànyzom és nem kàvézom.Azt gondolt ilyen problémàm nem lessz vagy legalàbbis nem ilyen hamar.De engemis elért ez a frànya betegség.Megfogadom a tanàcsaikat és belevàgok a jòlbevàlt szòdabikarbònás kezelésbe.

Greg írta...

Irto jo tipp, koszonet erte. Egesz ejjel gyotort a fajas, dupla cataflam sem segitett, ugyhogy bongesztem a netet es megtalaltam ezt a bejegyzest. Azonnal kiprobaltam, es 5 perc utan szinte alig erzek fajdalmat. Megegyszer halas koszonet erte :)

tücsi írta...

Szódabikarbóna párti vagyok. Én már csak ecettel és szódaporral takarítok. Gyomorégésre is kiváló. Minden praktikát szívesen veszünk!:-)

Névtelen írta...

KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!!!!!!
Már nem érzek késztetést arra, hogy kiugorjak a 3. emeletről vagy, hogy neki essek a fogamnak egy harapófogóval! :-) Még csak egyszer kentem be, de már sokkal sokkal jobb! :-) A fogorvosi időpontig ezt folyamatosan csinálni fogom! :-) :D

Unknown írta...

Sziasztok!
Csak egyszerűen bekenem az ínyem a száraz porral vagy valamilyen pasztát keverek? Igyekszem majd maximálisan "kitisztítani" a számat vele. Remélem, hogy ma éjjel már tudok aludni. :)

Unknown írta...

Sziasztok érdeklődni szeretnék hogy hogy kell vele fogat mosni mihez kell keverni vagy csak a port tegyem rá? Mert nem fáj a fogam de az inyem holyagosan be van dagadva :/

Névtelen írta...

Köszönöm a tippet, nagyon hatásos volt és mindenkinek ajánlom aki ettől szenved. Én Olaszországban vagyok, és már napok óta szenvedtem a fájdalomtól. Nem akartam orvoshoz menni, mivel a kezelés külföldön több száz euróba is kerülhet. A szódabikarbónának köszönhetően 0.99 centből megúsztam a kezelést (lekopogom) :) lehet rászokom a házi módszerekre és teljesen elhagyom a fájdalomcsillapítókat

Unknown írta...

Üdv!
Nekem kb lassan 1 hete fájt a fogam, az ínyem teljesen begyulladt.. napi 3x szedtem már rá fájdalomcsillapítót/ gyulladás csökkentőt is egyben.. a fájdalmat egy időre megszüntette de nem sokat segített, éjjel volt a legrosszabb. Ma megtaláltam ezt az oldalt, mert már elviselhetetlen volt, fogorvoshoz meg már a héten nem tudtam volna menni , vasárnap meg jön a kollégiumi beköltözés és gyors ellenszer kellett :D
Kipróbáltam és sokkal jobb azóta!! Kb negyed óra elteltével kezdett elmúlni a fájdalom, igaz még vérvörös de majd még megmosom többször és öblögetek is. Nagymamám is sokat használta, de akkor nem tudtam miért.. Most már értem :D

Névtelen írta...

Sziasztok.
Nekem mar 3 eve van foginygyuladasom a fogorvosom mar mindent kiprobalt,de sajnos nem tudni mi okoza,oda jutottam hogy uj fogsort kellett csinaltasak de sajnos ezzel is ugyan az a problema csak gyulad es faj,most olvastam a szodabikarbonas kezelesrol,ki is probaltam remelem hogy hasznalni fog.

Unknown írta...

Czigler János

Helló nekem 1 hónapja van fog fogínygyulladásom át néztem több oldalt is de ez volt az ötödik oldal amit el olvastam és hatásos a gyulladás lement de a dagadás még nem tűnt el napi 3 szór mosom fogam szódabikarbónával! dagadás hány napig tart?

Névtelen írta...

Sziasztok!
Hát,Nekem nem jött be :-(
Felmardta az ínyem még mintha csúnyább is lenne!

Zita írta...

Sziasztok. Szuper a cucc,Nekem bevállt. :-)
A fogkefém benedvesítem és belemártom a sörtét,majd fogat mosok. 2nap alatt rendbetett,napi 1x használtam/om.Fogorvosnál szereztem fájó,duzzadt,lüktető fogágyat egy tömés után,4napig majd megőrültem,annyira fájt,enni sem tudtam...
Köszönet érte!!

Névtelen írta...

Köszönöm a tippet ! Szépen elmúlt a gyulladás ,örök hála érte !

Névtelen írta...

Nekem több,mint egy éve tart a fogínygyulladásom, de valamikor elviselhetetlenül fáj, valamikor meg elmúlik. Most kaptam mellé egy szépkis herpeszbetegséget, teli a szájpadlásom fehér hólyagokkal. Ma elolvastam ezt a cikket és gondoltam, ha már a Paradontax csak a vérzéat csillapította, a szóda - bikarbóna majd segíteni fog. Néhány nap múlva jelentkezek. Martin

Névtelen írta...

Sziasztok,

Nekem ket napig fajt a fogam a bal oldalon, kisugarzott a fel arcomra, torokra, be is lazasodtam tole. A labam is el van eppen torve ugyhogy jelenleg a fogorvoshoz menes nehezkes. Kiprobaltam a szodabikarbonas fogmosast (illetve eloszor sutoport, szodabikarbona hianyaban) es ket nap utan rengeteget enyhult. Harmad napra mar csak kicsit volt erzekeny es azota is sokkal jobb azert ovatosan ragok. En ugy csinaltam, hogy megmostam a fogam rendesen es utana az erintett reszet ujra mostam - vizbe martottam a fogkefet majd a szodabikarbonaba (sutopor elejen..). Nekem is bevalt halisten, borzaszto fajdalom volt, aludni is csak ibuprofen-nel tudtam. Mivel ibuprofen is gyulladascsokkento, lehet az (is) hasznalt. Jobbulast mindenkinek.

Névtelen írta...

Sziasztok!
Én is hasonló problémával szenvedtem, az első pár napban nem törődtem a fájdalommal, gondolván hogy majd elmúlik, aztán 2-3 nap múlva már elviselhetetlenné vált, fogalmam sem volt mit kezdjek vele, a fogorvosom pedig nem tudott fogadni. Ma megtaláltam ezt a cikket, kipróbáltam és pár perc múlva már éreztem is a különbséget! Nem múlt el teljesen a fájdalom, de nagy megkönnyebbülést okozott. Köszönöm!

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Unknown írta...


Öblögetés sós vízzel - Csillapítja a gyulladás okozta fájdalmat. Vegyünk egy pohár langyos vizet, és keverjünk el benne 2 tk. sót, majd gargarizáljunk az oldattal. A legjobb, ha speciális bio Himalay sót használunk erre a célra.
Ecsetelés fokhagymaolajjal - Kiváló gyulladáscsökkentő, és megszünteti a duzzanatot, valamint a fájdalmat. A fájó részt fokhagymaolajba mártott fültisztító pálcikával ecseteljük be. Ha nincs olajunk, az is segít, ha arra a részre egy szelet friss fokhagymát teszünk rövid időre.
Citrommal a gyulladás ellen - A citromot két módon használhatjuk fel: ecsetelésre és belsőleg. Ha ecsetelésre használjuk, akkor facsarjuk ki egy fél citrom levét, és keverjük össze durva sóval. Az így kapott masszát kenjünk a kezelendő ínyfelületre, majd kis idő elteltével öblögessünk. Ha pedig azt szeretnénk, hogy belülről fejtse ki gyulladáscsökkentő hatását, akkor keverjük a levét meleg vízbe, és igyuk meg.

Névtelen írta...

Sziasztok! Nekem kb. 1 hónapja kezdődött ez az ínygyuladás. Próbálkoztam ezzel azzal, kicsit elmúlt-vissza tért a fájadalom, mindaddig míg már teljesen beleuntam, ráhatott a fájdalom az idegekre az egész fejemre. Ma utána néztem a házi praktikáknál, most találtam ezt az oldalt. Próbáltam a citromos trükköt, ami valóban hatott de csak addig, amig dörszöltem vele az ínyem, utána semmi. Végül most kipróbáltam a szódabikarbónás ötletet. Kicsit felhigítottam vízzel, mivel nekem por formában van, fogkevével is dörgöltem, végül öblögettem, meg a számban tartottam pár percig. Igaz kicsit kimarta a számat, de TÉNYLEG HAT!!! :) 10 perce, hogy ezt csináltam és már csak nagyon pici fájdalom van, ha még mosogatom ma legalább 2x biztosan elmúlik a fájdalom. Köszi szépen ezt a fantasztikus tippet! :)

Unknown írta...

Ezt hogyan kell hasznalni?

Névtelen írta...

Nagyon szenvedtem,egész éjjel nem aludtam.Olvastam a cikket,hajnalban lementem az éjjel-nappaliba a kék tasakos verzióért.Pár perc alatt lelohadt,tán a fájdalom is múlik már,pedig a gyógyszer se hatott.Hálás köszönetem!Csak ajánlani tudom!Botond

Névtelen írta...

Nagyon szépen köszönöm :)
Ma voltam fogorvosnál mert már napok óta fáj a fogam (bölcsesség fog) már semmilyen fájdalomcsillapító nem használt. A doki nem csinált semmit a fogammal mivel be volt gyulladva, így írt ki antibiotikumot. Nem használt sőt még jobban feldagadt az arcom. Egyre elviselhetetlenebb lett a fájdalom így estére. Keresgéltem a neten hogy mivel tudnám csillapítani hogy legalább aludni tudjak, és megtaláltam ezt a trükköt. Ki is próbáltam gondoltam veszteni valóm nincsen. Elképesztő de a fájdalmat mintha elvágták volna :) Mégegyszer nagyon nagyon köszönöm :)

Névtelen írta...

Foginygyulladást állapított meg a doki...
Gondoltam kipróbálom a szódabikarbónát.
A fogaim amik még vannak,máris fehérebbek..
Kíváncsi vagyok a többi hatásra is...

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Unknown írta...

Vissza-visszatérő ínygyulladásom ismét hetekig bántott, a fenti ötletnek hála, immár múltidőben. Kiegészítettem azzal, hogy felváltva Glycosepttel ecseteltem napközben, vagy az ujjammal szódabikarbónát dörzsöltem a gyulladt részre és nem öblítettem ki - szerencsére nem vérzett, nem volt sebes, így megtehettem, a kellemetlen ízt és kis csípős érzést pedig elviseltem -, így néhány nap alatt elmúlt.

https://www.google.hu/search?source=hp&ei=7U35XLjzLc2rrgSJvbWABg&q=bronz+j%C3%A1nos+j%C3%B3zsef&oq=&gs_l=psy-ab.1.3.35i39l6.0.0..4995366...2.0..0.0.0.......0......gws-wiz.....6. írta...

TISZTELT hÖLGYEM éN :https://www.google.hu/search?source=hp&ei=7U35XLjzLc2rrgSJvbWABg&q=bronz+j%C3%A1nos+j%C3%B3zsef&oq=&gs_l=psy-ab.1.3.35i39l6.0.0..4995366...2.0..0.0.0.......0......gws-wiz.....6. nAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM KELEMES LEIRÁSÁT TÖBB MINT KÉTHETE NAGYON BE VAN GYULADVA A FOGAM MEG PROBÁLOM AZ ÖN ÁLTAL EMLITET MODON SZODA BIKABONÁVAL ÖBLÖGETNI A SZÁMAT TISZTELETTEL MARADOK :// jÁNOS !! //

Bronz János József írta...

Bronz János József@googlen.com voltam

Névtelen írta...

Furcsa