2012. március 2.

Zöldségágyon sült csirke


Egy csomó receptem van, amit még nem raktam fel. Néha nagyon lusta blogíró vagyok, belátom. Az alábbi csirkés étel az egyik kedvencem, azt hiszem holnap is ezt fogom elkészíteni. Krumplival is ízletes, de szerintem a puliszka az igazi lelki társa. A bazsalikommal óvatosan, ha túl sokat teszünk hozzá nagyon felerősíti a zöldségek ízét, és ez elég sokat ront az összhatáson, akkor jó, ha épp csak rémlik rajta. Jó étvágyat kívánok hozzá! :-)

Hozzávalók: 20 dkg gomba, 8 db felső comb, 4 gerezd fokhagyma, 3 nagy paradicsom, 1 zöld és 1 piros paprika, 1 közepes hagyma, só, bors, friss, vagy szárított bazsalikom és petrezselyemzöld.

Elkészítése:

A combokat éles késsel kicsontozzuk, majd kétfelé vágjuk, szárazra törölgetjük. Forró zsiradékon mindkét oldalán 2 percig sütjük, közben vigyázzunk, nehogy leégjen. Kiszedjük, majd helyébe dobjuk az apróra vágott vöröshagymát, ezt is megdinszteljük. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a vékonyra vágott fokhagymát és a kis kockákra vágott paprikát is. Együtt dinszteljük pár percig, majd ezeket egy hőálló edénybe szedjük át. A zsiradékban most a kisebb szeletekre vágott gombát pároljuk körülbelül 10 percig. A végén ezt is hozzáadjuk a zöldségekhez. A tetejére kockázzuk a paradicsomot, sóval, borssal, a fűszerekkel megszórjuk. A húst is megszórjuk sóval, borssal, és a zöldségekre helyezzük, aláöntünk 1 dl vizet. Lefedve sütjük 20 percig, közben néha megforgatjuk. Ezután a fedőt levesszük, és úgy sütjük tovább, míg a hús megpuhul. Ha a víz elfőne, közben utána pótoljuk. Tört vagy darabos krumplival is kínálhatjuk, de jól illik mellé a puliszka.

Megjegyzés: Természetesen csontos hússal, egész combból, de akár feldarabolt csirkéből is készíthetjük.

3 megjegyzés:

Borga írta...

Ezt én is beleveszem a jövő heti menübe!
Jó ez az új háttér!Meg a bemutatkozó szöveged:)

Vicuska írta...

Ezt én is nagyon kedvelem, variálgatom. Tudod, mivel szoktam feldobni az ízét- egy kis füstölt szalonnával, amit közé csempészek. A füstös íz átjárja a húst, a zöldségeket, mmm, nagyon finom ám. A hagymát félbevágva dobálom közé, jó sokat.

Fagyal Hajnalka írta...

Köszi szépen Borga, Vicuska, nem is lehet rossz szalonnával, ki is fogom próbálni. Kipirítom és azon forgatom meg a combokat is...Hm, fincsi lesz. Én a hagymát sütni szoktam félben, de a lányom pl imádja húslevesben, biztosan így is fonom. Jó ötlet!