2011. június 9.

Kofáné levese


Gyakorlatilag bármi felhasználható, amit a hűtőben találunk, a mennyiség is csak mérvadó. Ennek a levesnek az a lényege, hogy az innen-onnan megmaradó alapanyagokat felhasználjuk.

1-2 szál sárgarépa, 1 zellergumó, 2 paradicsom, 1 közepes hagyma, 1 zölpaprika, kisebb darab cukkini, fél kilónál nem több gomba, 10 dkg cérnametélt, szárított vagy friss petrezselyemzöld, kevés zsiradék, só.

Elkészítése:

A hagymát vágjuk kis kockára, majd a zsiradékon futtassuk meg egy kissé. Adjuk hozzá a kockákra aprított zöldpaprikát, majd együtt kavargassuk, míg sülni kezd. Ekkor a paradicsomot is kavarjuk hozzá, de ne fortyogtassuk együtt, azonnal engedjük fel vízzel. A kis szeletekre vágott gombát, a répát, és a kockákra vágott zellert és cukkinit is adjuk bele, majd fedő alatt, nagyon lassú tűznél főzzük, míg a hozzávalók megpuhulnak. Belefőzzük a cérnametéltet is, közben hozzáadjuk a felvágott petrezselyem zöldjét is.

Megjegyzés: télen savanyú káposztát is adhatunk hozzá, amitől egy különlegesen ízletes levest kapunk.

2 megjegyzés:

Éva írta...

Szeretem az ilyen sűrű leveseket, jó laktató !

Marika írta...

Jól hngzik! Biztosan finom is! Jót mosolyogtam a recept címén! :))