2011. május 23.

Kapros galuska gombapaprikással


Ma olvastam először a kapros galuskáról, és azonnal megtetszett az ötlet. A régi kis szakácskönyvben gombapaprikással ajánlják, és mivel azt mi is nagyon szeretjük, így már el is készítettem. Nagyon finom lett! :-)

Fél kg gombából készült a paprikás, ehhez egy fej hagymát megdinszteltem kevés olajon, pirospaprikával elkavartam, majd felöntöttem kevés vízzel. sóztam, borsoztam, majd a felszeletelt gombát hozzáadtam, és addig főztem, míg elkészült. Ekkor két kanál tejfölt elkavartam egy púpos kanál liszttel, majd egy kevés paprikás levelet merve hozzá simára kavartam. Ezzel felrottyantottam, és már kész is.
A galuska a szokásos módon készült, annyi különbséggel, hogy apróra vágott kaprot is kavartam hozzá.
Mától ez az étel is bekerült a család kedvencei közé.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez nagyon jól hangzik! Szerintem zabtejszínnel elkészítem a héten. :)

Éva írta...

Ez valami nagyon finom étek, imádom a gombát!