2010. december 27.

Inverz kókuszkocka


Már tavasz óta készültem rá, hogy a családnak bemutassam Ottis kókuszkockáját. Egyszer már elkészítettem, de akkor kilós fehér csokit vettem hozzá, talán ez volt a hiba, és a máz nem sikerült jól. Most finom csokival készültem, így a süti tökéletes lett.
Igaz, volt némi kavarodás, mert a nagy pakolásban itthon felejtettem a recepteket, és felhívtam egy ismerősömet, hogy keresse ki, és diktálja le nekem. Ez az illető pedig 2 dl tej helyett 5 dl diktált nekem (ejnye), ami akkor nem tűnt fel. Annál inkább, amikor már kavartam a tésztát, így felhívtam Ottist is, hogy megkérdezzem... utólag: Ottis, itt volt a hiba:-)

A süti nagyon finom, a gyerekeknek is nagyon ízlett, már aközben szorgosan hordták szét a kezem alól, miközben készült:-)

Hozzávalók: 32 dkg liszt, 20 skg cukor, 5 dkg vaj, 3 kanál kakaó, 2,5 kanál méz, 2 dl tej, fél sütőpor. A mázhoz: 20 dkg fehér csokoládé, 10 dkg vaj, 1,5 dl tejszín, ízlész szerint rumaroma. A szóráshoz 20 dkg kókuszreszelék.

A tojást a cukorral, a mézzel és a vajjal kavarjuk habosra, majd dolgozzuk bele a tejet is. Kavarjuk hozzá a lisztet, a kakaót és a sütőport is.
180 fokon süssük tűzpróbáig, majd hagyjuk kihűlni. Ezután vágjuk kis kockákra. Végül forgassuk meg a gőz fölött összeolvasztott mázban, szórjuk meg kókuszreszelékkel.

Finom, puha tésztát kapunk, aminek nagyon jót tesz a fehér csokoládé és a kókusz ízének keveréke:-)

3 megjegyzés:

Ottis írta...

Nagyon guszta lett, és örülök, hogy ízlik nektek!Puszi!

Bianka írta...

Nagyon fincsi és guszta

Edó írta...

Na akkor te is elkészítetted:)Nagyon szeretjük mi is!Puszi